Dit zijn de populairste plekken voor solo reizen volgens Airbnb

Redactie Lonely Planet

Een reis in je eentje is een geweldig spannende en leerzame ervaring, maar het kan best fijn zijn om je te kunnen begeven tussen andere soloreizigers. Airbnb onderzocht welke plekken onder deze avonturiers het populairst zijn.

Het komt volgens Airbnb steeds vaker voor dat mensen een verblijf boeken voor één persoon; intussen zijn dit tussen de 14% en 27% van alle boekingen die zij in een jaar binnenkrijgen. Dus als je van plan bent een soloreis te maken: je bent niet alleen!

Populairste bestemmingen

Volgens de data van de verhuursite zijn Londen, Parijs, Los Angeles, Tokyo en Barcelona de populairste onder soloreizigers; hierbij maakt de site trouwens geen onderscheid tussen plezier- en zakenreizen.

Trending bestemmingen

Daarnaast heeft Airbnb gekeken naar de bestemmingen die het afgelopen jaar steeds meer geboekt zijn voor een soloreis. Deze plekken zijn voor de eenzame reiziger helemaal hip.

Cancun | Foto: GeorgePeters / iStock

1. Cancun, Mexico

Ho Chi Minh-stad | Foto: David_Bokuchava / iStock

2. Ho Chi Minh-stad, Vietnam

Keulen | Foto: adam smigielski / iStock

3. Keulen, Duitsland

Andere bestemmingen die aan populariteit winnen zijn Playa del Carmen (Mexico), Johannesburg, Sao Paulo, Auckland, Mexico-stad, Charlotte in North Carolina en Busan in Zuid-Korea.

Openingsbeeld: GoranQ / iStock