Dit zijn de meest gastvrije steden ter wereld

Redactie Lonely Planet

Steeds meer mensen gaan op reis, wat zorgt voor meer drukte in grote steden. TravelBird deed onderzoek naar de impact van massatoerisme op internationale steden en de inwoners. In de top 100 zie je precies welke stad het meest gastvrij gebleven is.

Er werken ontzettend veel mensen in de toerismesector en daarom speelt het ook een grote financiële rol in veel steden wereldwijd. Het toenemende aantal reizigers kan helaas ook een negatief effect hebben op de hartelijkheid van de lokale gemeenschap en ook op de leefbaarheid van de stad. Het onderzoek van TravelBird is gedaan om duidelijk te maken dat veel steden moeite hebben om toeristen verantwoord op te vangen en om te laten zien dat massatoerisme een slechte inwerking kan hebben op een stad. Hopelijk worden meer mensen door deze kennis aangespoord om duurzaam te reizen.

Om de top 100 van meest gastvrije steden te maken, heeft TravelBird eerst een lijst van de 500 drukstbezochte toeristische bestemmingen samengesteld. Deze steden werden beoordeeld op de plek van binnenkomst (vliegveld, treinstation, etc.), het geluk van de inwoners, de bekwaamheid van het Engels en de bereidheid om toeristen onderdak te aan te bieden. Ook hebben 15.000 journalisten meegewerkt, die de gastvrijheid van de steden beoordeelden op basis van hun eigen ervaring. Hier komt ook nog de mate van massatoerisme bij. Alle resultaten zijn samengevoegd en hier rolde een top 100 van de meest gastvrije steden uit.

Dit is de top 10 van meest gastvrije steden:

1. Singapore
2. Stockholm
3. Helsinki
4. San Francisco
5. Rotterdam
6. Lissabon
7. Tokyo
8. Oslo
9. Zürich
10. Orlando 

Nederland heeft twee plaatsen in de lijst bemachtigd; Rotterdam op plaats 5 en Amsterdam op plaats 53. De complete top 100 vind je hier.

Meer ontdekken over de nummer 1? Singapore is ook het beste land voor expats

Openingsbeeld: anahtiris / iStock