Dit waren de beste reisverhalen van 2018

Redactie Lonely Planet
Dit waren de beste reisverhalen van 2018

Ook dit jaar hebben we weer onze stinkende best gedaan om jullie van de leukste reisverhalen, -tips en -trends te voorzien. Maar welke verhalen vonden we nou het leukst? Hierbij een klein overzichtje, van Zweden naar Slovenië, van strandjutten tot glamperen, 2018 was weer een bewogen reisjaar.

1. 7 redenen om Skåne in Zuid-Zweden te bezoeken

Skåne is de meest zuidelijke regio van Zweden en zit boordevol verassingen. In dit artikel schotelen we je zeven uiteenlopende redenen voor om deze veelzijdige regio een bezoekje te brengen. (Zie openingsbeeld)

Slovenië is qua natuur nog behoorlijk onontdekt, wist jij dat het er zó prachtig was? | Foto: _Jure / iStock

2. Uniek overnachten in Slovenië: kamperen, glamping en maffe gastverblijven

Slovenië staat met zijn natuurlijke schoonheid en adembenemende landschappen niet zonder reden te boek als een fijne groene bestemming. De unieke verblijven schieten er als paddenstoelen uit de grond. Wat dacht je van een nachtje in een gigantisch wijnvat, een futuristisch chalet of een voormalige gevangeniscel?

Niet alles in de Zweedse hoofdstad hoeft duur te zijn! | Foto: Scanrail / Getty Images

3. 10 gratis uitjes in Stockholm

De Zweedse hoofdstad heeft de reputatie ‘duur’. Toch is er ook genoeg te beleven voor reizigers met een iets krapper budget. Deze tien uitjes hoeven (bijna) niets te kosten.

Mamma Mia: Here we go again! | Foto: Panoskarapanagiotis / iStock

4. Hier is het vervolg van Mamma Mia! gefilmd

In het vervolg op de kaskraker uit 2008 worden we opnieuw meegenomen naar het prachtige Griekenland, alleen werd de film hier helemaal niet opgenomen. Voor de opnames vloog de voltallige cast naar Kroatië.

Ooit gehoord van de Albanese Riviera? | Foto: Jackmalipan / iStock

5. De beste stranden van de Albanese Riviera

Steeds meer reizigers ontdekken de schoonheid van de ruige Albanese kustlijn die zich kenmerkt door traditionele dorpjes, afgelegen baaien en gouden stranden omgeven met azuurblauw water. Meer dan genoeg redenen om de prachtige kustlijn, waar de Adriatische en Ionische Zee elkaar ontmoeten, te bezoeken.

Openingsbeeld: Birger Lallo


Volg Lonely Planet op Instagram