Dit pittoreske straatje in Parijs wil Instagrammers verbieden

Redactie Lonely Planet
Dit pittoreske straatje in Parijs wil Instagrammers verbieden

Als jij iemand bent die altijd op zoek is naar de beste plek voor een Instagram-pose, dan ben je in deze populaire straat in Parijs niet welkom. De bewoners van Rue Crémieux zijn niet blij met de hordes mensen die in de fotogenieke straat neerstrijken, en zijn daarom in beroep gegaan om de straat voor bezoekers te sluiten in de avond en in het weekend.

De 19e-eeuwse huizen in fel roze, paars, geel en blauw maken het straatje een felbegeerd kiekje voor Instagram. Dit heeft tot gevolg dat mensen op de stoep en in het gangpad van bewoners staan om de beste foto’s te schieten. Daarnaast produceren bezoekers veel geluid door gesprekken, maar ook door photo shoots, muziek video’s en zelfs flashmobs die in de straat georganiseerd worden.

De gekleurde huizen in de Rue Cremieux maken de straat tot een Instagram-walhalla. Foto: AlexKozlov / iStock

De bewoners willen hekken plaatsen waardoor de smalle straat ’s nachts en in het weekend gesloten is. Volgens een bewoner van de straat is de overlast “een ware hel geworden”. ‘Doordeweeks is het niet zo erg, doordat de bezoekers voornamelijk toeristen zijn die voor weinig onrust zorgen’, aldus de bewoner. ‘Maar in het weekend staan er soms wel 200 mensen voor ons raam, terwijl we rustig aan het eten zijn’.

Als het verzoek van de bewoners wordt goedgekeurd, zul je voorlopig, tenminste in de avond, ergens anders op zoek moeten gaan naar de perfecte Insta-foto. Gelukkig hebben we de Eiffeltoren nog.

Instagram-tip? Dit kleurrijke basketbalveld zal het vast goed doen. 

Openingsbeeld: UlyssePixel / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram