Dit luxe hotel in de Malediven zoekt een stagiair om schildpadden te redden

Redactie Lonely Planet
Dit luxe hotel in de Malediven zoekt een stagiair om schildpadden te redden

Naast genieten van een luxe vakantie meehelpen met het redden van schildpadden? Dan is deze stage in de Malediven precies wat je zoekt.

Cool Palm Dhuni Kolhu is een luxe Maldivisch hotel met een schildpad-reddingscentrum, en zoekt een stagiair om in augustus twee weken mee te helpen. Het Olive Ridley Project Marine Turtle Rescue Centre wordt geleid door de in schildpadden gespecialiseerde dierenarts Claire Petros, en is volledig uitgerust met chirurgische en diagnostische faciliteiten voor de reddingsactie. De zeeschildpadden worden na de behandeling weer vrijgelaten in Baa Atoll, een door Unesco beschermd natuurreservaat.

Als stagiair bestaan je werkzaamheden onder andere uit het voeden van de schildpadden, het verschonen van de reinigingstank, en het observeren van medische ingrepen. Ook krijg je de kans om mee te gaan tijdens reddingsacties, en help je met het vrijlaten van schildpadden in de oceaan. Als stagiair kom je bovendien in contact met bezoekers, heb je verantwoordelijkheid over de social media kanalen, en geef je daarmee een inkijk in het werk dat gedaan wordt.

De stage is voor alle nationaliteiten, en hoewel je niet betaald krijgt, wordt je verblijf en vlucht, van waar ook ter wereld, voor je betaald. Je slaapt in een gastvilla en eet in een van de restaurants op het eiland. Daarnaast krijg je als stagiair ook een cruise en een groepsles snorkelen cadeau.

Om kans te maken moet je een kort filmpje maken en een brief van 500 woorden schrijven, waarin je uitlegt waarom jij voor deze stage gemaakt bent. Je hebt geen ervaring nodig, maar je moet wel 18 jaar of ouder zijn en affiniteit hebben met het werkveld.

Meer informatie vind je op de website.

Liever gewoon op vakantie? Ga voor dit luxe verblijf op zonne-energie op de Malediven!

Openingsbeeld: iStock / petesphotography


Volg Lonely Planet op Instagram