Dit jaar geen plastic flesjes verkrijgbaar op Glastonbury Festival

Redactie Lonely Planet
Dit jaar geen plastic flesjes verkrijgbaar op Glastonbury Festival

Glastonbury Festival hoopt de negatieve effecten op het milieu te verkleinen door het gebruik van plastic flessen te verbannen voor alle 200.000 festivalgangers, artiesten en personeel. 

In de nasleep van het jaarlijkse Gastonbury festival is het normaal geworden om beelden van een met vuilnis bezaaid festivalterrein op social media te zien. In 2016 meldde de Glastonbury Free Press dat de bezoekers 500.000 zakken vuilnis en 1022 ton recyclebaar materiaal op het terrein achterlieten. Het festival probeert zoveel mogelijk te recyclen en te composteren, maar wegwerpplastic kan niet worden gerecycled en eindigt op stortplaatsen en in onze oceanen. De organisatoren erkennen de noodzaak om verspilling tegen te gaan en zullen daarom geen plastic flessen meer verschaffen aan festivalbezoekers, artiesten of het personeel. Dat betekent dat plastic flessen nergens op het terrein beschikbaar zullen zijn, zelfs niet in de kleedkamers of VIP-tenten backstage. Hoewel het festivalgangers niet wordt verboden om hun eigen hervulbare plastic fles mee te nemen, moedigt het personeel de bezoekers aan zo min mogelijk wegwerpplastic mee te nemen. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Living it (@_living.it) op

Bij alle bars op het terrein is gratis drinkwater verkrijgbaar en het aantal stands van WaterAid wordt verdrievoudigd. Blikjes frisdranken en bronwater zijn nog steeds te koop op het festival. De organisatie hoopt dat elke bezoeker en artiest er bij stil staat dat zelfs kleine, alledaagse veranderingen echt een verschil kunnen maken. ‘Het is nu of nooit’. 

Openingsbeeld: AmyLaughinghouse / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram