Dit Italiaanse dorp verkoopt woningen voor €1 als je binnen drie maanden gaat renoveren

Redactie Lonely Planet

Als je er altijd van gedroomd hebt alles achter je te laten en naar een idyllisch Italiaans stadje te verhuizen - en niet meer dan de prijs van een kopje koffie voor je nieuwe huis te betalen, dan is dit je kans.

De stad Cinquefrondi, in de zuidelijke regio van Calabrië, heeft zich bij verschillende andere Italiaanse steden gevoegd door oude en verlaten huizen te koop te zetten voor de symbolische prijs van €1 in een poging om “de valorisatie, het herstel en de herbevolking van het historische centrum te bevorderen” zoals de officiële webpagina van het initiatief vermeldt. De stad ligt precies tussen twee zeeën in en is een van de regio's met het minste aantal gevallen van COVID-19 in het hele land.

Er is prachtige natuur te vinden in en rondom Cinquefrondi; het ligt ten midden van het Aspromonte National Park en niet ver van de Tyrrheense en Ionische zeeën, beide op minder dan een half uur rijden met de auto. Het hele gebied behoorde vroeger tot Magna Graecia en het heeft nog steeds verschillende sporen van het oude Griekse verleden.

Iedereen kan een verzoek indienen voor een van de huizen, of je nu Italiaans bent of niet, maar er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Het huis kost een symbolische € 1, maar kopers moeten garanderen dat ze binnen drie maanden met renovatiewerkzaamheden aan hun nieuwe huis beginnen (en deze voltooien in de volgende drie jaar).Er moet ook een verzekering bij het huis worden afgesloten en de kosten van alle administratie die nodig is om de eigendomsoverdracht te voltooien moeten worden gedekt.

Het enige dat nodig is om een ​​verzoek in te dienen, is een formulier dat eenvoudig kan worden gedownload van de website van de gemeente, waar ook alle huizen die momenteel beschikbaar zijn, worden vermeld, samen met foto's, beschrijvingen en locaties in Cinquefrondi. Als je geïnteresseerd bent, kun je hier alle informatie vinden.

Openingsbeeld: Pilat666 / iStock