Dit is waar je volgende reis heen gaat volgens je Zweinstein-afdeling

Redactie Lonely Planet
Dit is waar je volgende reis heen gaat volgens je Zweinstein-afdeling

Ben jij moedig als een Griffoendor? Altijd vriendelijk zoals een Huffelpuf, een slimme Ravenklauw of sluwe Zwadderich? Je Zweinstein-afdeling bepaalt jouw ideale reisbestemming. Laat je sorteren door de Sorteerhoed van de officiële website pottermore.com en lees in dit artikel waar de reis naartoe gaat. 

Als je eenmaal weet in welke afdeling je hoort, kun je uitzoeken wat een goede bestemming is voor jouw volgende reis. Want zeg nou zelf, een dappere Griffoendor vind iets heel anders leuk dan een bescheiden Huffelpuf. Daarnaast heeft de gemiddelde Ravenklauw hele andere interesses dan een Zwadderich. Gelukkig weten wij welke locatie ideaal is voor jouw wensen.

Griffoendor: Utah of Nicaragua

Griffoendor is waarschijnlijk de meest bekende Zweinstein-afdeling, aangezien Harry, Ron en Hermelien alledrie bij Griffoendor horen. De eigenschappen van deze afdeling zijn moedig, avontuurlijk, gedurfd en galant. Als jij bij Griffoendor zit, ben je dapper maar ook vriendelijk, dus je bent waarschijnlijk op zoek naar een avontuurlijke bestemming. 

Ook zijn Griffoendors vrij actief, dus we raden een reisbestemming aan waar veel te doen is in de natuur, zoals de Amerikaanse staat Utah. Wandel door de prachtige rotsformaties van zandsteen in Canyonlands en waan je even op een compleet andere planeet of oefen op het lezen van oude runen in Moab, waar je eeuwenoude gliefen vindt.

Voor nog meer avontuur reis je af naar Nicaragua, waar je een paar leuke dreuzelactiviteiten kunt uitproberen. Echte waaghalzen sleeën van een actieve vulkaan af op een speciale slee of kanoën door de jungle om fabeldieren te spotten. 

Ravenklauw: Griekenland of Ethiopië

Ravenklauwen zijn de intelligentsten onder alle heksen en tovenaars. Je wilt altijd meer weten en vindt het leuk om nieuwe kennis op te doen. Daarom raden we je aan om een culturele bestemming op te zoeken.

Griekenland is een perfect land voor de Ravenklauw. Je kunt hier meer te weten komen over dreuzelfilosofen en hun theorieën, ook al zijn deze een beetje gek voor tovenaars. Struin de eeuwenoude monumenten zoals de Acropolis af, waar de dreuzel- en tovenaarsgeschiedenis samenkomt. 

Wil je iets verder weg? Verdiep je dan in de geschiedenis van de mens op de plek waar de allereerste mensen vandaan kwamen: Ethiopië. Dit is dé pleisterplaats om meer te leren over verschillende culturen en religies.

Platform 9 3/4 | Foto: Petekarici / iStock

Huffelpuf: Canada of Taiwan

Altijd vriendelijk en loyaal, die Huffelpufs. Daarom denken wij dat een sociale bestemming met een goed nachtleven perfect is.

Kies bijvoorbeeld voor Canada. Canadezen staan bekend als het vriendelijkste volk van de wereld, waardoor Huffelpufs zich er helemaal thuis zullen voelen. Reis bijvoorbeeld naar Vancouver voor de gezelligheid of oefen je spreuken op de wateren van Lake Ontario.

Een andere optie is Taiwan, het eerste Aziatische land dat homohuwelijken heeft gelegaliseerd (Perkamentus approves!). Het is hier altijd gezellig en er is altijd lekker eten te halen op een van de vele markten.

Zwadderich: Tokio of Fiji

Zwadderich heeft nogal een slechte reputatie, omdat de afdeling een slechterik of twee heeft voortgebracht. Maar, niet alle Zwadderichs zijn slecht: ze zijn juist ambitieus, doortastend en innovatief. 

Wie ook innovatief zijn, zijn de Japanners. Reis naar Tokio om eeuwenoude tempels naast moderne wolkenkrabbers te zien en oefen je toverdranken in een van de vele cocktailbars.

Ben je toe aan ontspanning na al het harde werken? Ook Zwadderichs hebben soms een vakantie nodig. Hiervoor is Fiji de ideale bestemming: het is afgelegen genoeg om je toverspreuken te oefenen.

Heb je de toverkunsten nog niet helemaal onder de knie of ben je stiekem een echte dreuzel? Ga dan eerst naar de toverschool in Engeland.

Openingsbeeld: Jarcosa / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram