Dit is de top 10 trending bestemmingen voor millennials in 2019

Redactie Lonely Planet

Over het algemeen vinden millennials internationaal reizen belangrijker en relevanter dan oudere leeftijdsgroepen. Voor deze welwillende generatie reizigers, die snakken naar nieuwe ervaringen om van te leren, genieten en te overwinnen, komt Bora Bora als populairste bestemming voor 2019 uit de bus. 

Volgens boekingsapplicatie Hopper, die gebruikmaakt van een algoritme om de beste deals en momenten voor het boeken van vliegtickets te voorspellen, is de interesse Bora Bora het meest gegroeid voor 2019 onder de voornamelijk uit millennials bestaande gebruikers. Ten opzichte van vorig jaar groeide de interesse van de gebruikers van de app in het dromerige Zuid-Pacifische eiland met 24%. 

Met de met palmen omzoomde stranden, azuurblauwe wateren en op het water gebouwde villa’s is Bora Bora in de afgelopen jaren een exotische bucketlistbestemming geworden voor millennials. Waar tropische oorden het populairst zijn onder de millennialreiziger in 2019, doen ook ski-resorts en bruisende hoofdsteden het goed onder deze groep.  

De pistes in Aspen, Colorado, doen het goed onder de reizigers van Generatie Y. | Foto: Jonathan Ross / iStock

De hele lijst met populaire bestemmingen voor 2019 ziet er als volgt uit.: 

1. Bora Bora, Frans Polynesië 
2. Sint Maarten 
3. Aspen, Colorado, Verenigde Staten 
4.Denpasar, Indonesië
5. Kahului, Hawaii, Verenigde Staten 
6. Dublin, Ierland
7. Saint Lucia
8. Tokyo, Japan
9. Palm Springs, Californië, Verenigde Staten 
10. Anchorage, Alaska, Verenigde Staten

Ben je in je hoofd de volgende reis al aan het plannen? Volgens het algoritme van Hopper is januari de beste maand om je vliegtickets te boeken omdat binnenlandse retourvluchten in de Verenigde Staten momenteel op hun goedkoopst zijn, voordat de prijzen in februari weer gaan stijgen. Meer informatie vind je hier.

Onze aanbevelingen voor bestemmingen in 2019 vind je in de Best in Travel lijsten. 

Openingsbeeld: Christina_Morgan / iStock