Dit is de beste duiklocatie van Azië

Redactie Lonely Planet

De Filipijnen hebben goed gescoord in de 27de World Travel Awards. De eilandengroep won in meerdere categorieën, waardoor hij zich de beste strandbestemming van Azië mag noemen en de beste duikbestemming van de hele wereld.

De Filipijnen zijn al jarenlang een sterke speler in Azië als het op toerisme aankomt. Ook in 2013, 2016 en 2018 waren zij de beste strandbestemming. Dat is ook niet zo gek, aangezien er meer dan 7.000 eilanden zijn om uit te kiezen. Hierdoor is er voor iedere smaak wat te vinden: van zonnebaders tot avonturiers en van watersporters tot duikers. Je vindt er pareltjes als het 5 kilometer lange White Beach op Boracay, het 3 kilometer lange strand van Nacpan, dat perfect is om te zwemmen, en de fantastische stranden rond de kalksteenformaties van de Bacuitarchipel.

In de categorie 'beste duikbestemming van Azië 2020' wonnen De Filipijnen van Indonesië, Maleisië en Thailand. Je kunt op de eilandengroep enorm goed duiken dankzij de schitterende koraalriffen en enorme scholen vissen. Bezoekers van het eiland Malapascua, met het bekende Bounty Beach, kunnen kennismaken met makreelhaaien, en bij het duikstadje Moalboal kun je vlak bij de kust tussen gigantische scholen sardientjes zwemmen.

Bekijk hier de volledige lijst met winnaars. 

Openingsbeeld: vladoskan / iStock