Dit idyllische Schotse eiland zoekt opziener voor kudde schapen

Redactie Lonely Planet
Dit idyllische Schotse eiland zoekt opziener voor kudde schapen

Het eiland North Ronaldsay in Schotland is op zoek naar een zogenaamde “sheep dyke warden”, een opziener om het beroemde schapenras veilig te houden. De schapen eten zeewier en worden beschouwd als een vitaal onderdeel van de economie van het idyllische eiland, omdat het vlees en wol naar het buitenland worden geëxporteerd.

North Ronaldsay is het meest noordelijke van de Orkney-eilanden. Het is een eiland met een rijk natuurlijk en gebouwd erfgoed, waarvan een belangrijk deel de 20 kilometer lange schependijk die het eiland omringt, zodat de inheemse schapen op  de vooroever blijven. Stormen en hoogtij hebben een groot deel van de dijk verwoest en het is hoognodig om de muur te herbouwen om te voorkomen dat de schapen kopervergiftiging kunnen oplopen of zich met andere rassen kunnen voortplanten. 

De succesvolle kandidaat voor de functie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een programma voor de wederopbouw en reparatie van de dijk. Hij of zij moet fit zijn, goede communicatieve vaardigheden en ervaring met dijkreparatie en projectmanagement is wenselijk. De rol zal nauwe samenwerking vereisen met de schapenseigenaren en de ‘Sheep Court’ die verantwoordelijk zijn voor de zorg van de kudde. De kandidaat zal 35 uur per week werken met een jaarsalaris van zo’n €24.000. 

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van North Ronaldsay Trust.

Openingsbeeld: Peter Llewellyn / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram