Dit iconische restaurant op een klif in Zwitserland is heropend

Redactie Lonely Planet
Dit iconische restaurant op een klif in Zwitserland is heropend

Als je houdt van een stevige wandeling en geniet van mooie landschappen, dan is het Aescher Berggasthaus in Zwitserland de perfecte eindbestemming. Het iconische Aescher-restaurant is onlangs heropend en is gelegen in een op het oog benauwende locatie; op een klif boven het dorpje Wasserauen.

Het restaurant werd in 1884 oorspronkelijk gebouwd door boeren die een plek zochten om bij te komen en hun geiten te laten grazen. Het voormalige gasthuis is dit jaar overgenomen door een nieuw management nadat het vorige team aan het eind van het seizoen stopte. Volgens hen werd het restaurant op den duur zo populair, dat de organisatie niet meer in staat was om het hoge bezoekersaantal bij te benen. De stichting die het restaurant beheert verklaarde destijds dat er onderhoud zou plaatsvinden aan het pand.

Ga voor de hiking-route, en loop omhoog langs het steile pad naar het Aescher. Beeld: Mario Krpan / iStock

Het Aescher is een zeer populaire bestemming geworden voor zowel locals als bezoekers, en is voor Instagrammers de perfecte plek voor een foto. Je bereikt het restaurant via een kabelbaan, waarna je een kort stukje moet lopen vanaf Wasserauen. Daarnaast kun je voor de hiking-route gaan, waarbij je omhoog loopt langs het steile pad naar de Seealpsee, en dan verder richting het Aescher. Hikers wordt aangeraden om voor vertrek de nieuwste route-informatie te checken, aangezien bepaalde paden besneeuwd of onlangs gesloten zijn.

Het Aescher is voor Instagrammers de perfecte plek voor een foto. Beeld: repistu / iStock

Meer informatie over het Aescher en de omliggende hiking-routes vind je op de website.

Spectaculaire treinreis? Stap aan boord van de Zwitserse Glacier Express!

Openingsbeeld: yuelan / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram