Dit gigantische Boeddha-beeld in China is weer te bewonderen

Redactie Lonely Planet
Dit gigantische Boeddha-beeld in China is weer te bewonderen

Het ontzagwekkende Boeddha-beeld in de Chinese provincie Sichuan is na zes maanden weer open voor bezoekers.

De “Lè Shān Giant Buddha” staat bekend als ’s werelds grootste antieke Boeddha en trekt door zijn omvang mensen van over de hele wereld die het beeld willen bewonderen. Het 71-meter hoge beeld is zo groot dat de kleinste teen ongeveer even groot is als een gemiddeld mens. Het beeld kijkt uit over drie samenlopende rivieren en is gebouwd met het idee dat de Boeddha boten zou beschermen die langs de stroming vaarden.

Het stenen beeld is tussen 713 and 803 gebouwd tijdens de Tang Dynasty. Foto: dndavis / iStock

Het gebied rondom het beeld is zes maanden gesloten geweest doordat lokale autoriteiten het Boeddha-beeld moesten onderzoeken vanwege beschadigingen aan het borst- en buikgebied. In die tijd hebben reparaties plaatsgevonden aan het beeld dat in de achtste eeuw in de berg uitgekerfd is. Hoewel het beeld een waterafvoer-systeem heeft door de soms extreme weersomstandigheden, is schade aan het 1200 jaar oude beeld niet te voorkomen.

Nu het onderzoek klaar is, kunnen bezoekers het gebied rondom het Boeddha-beeld weer bewonderen. De meeste bezoekers beginnen bij de top, of te wel het hoofd, en wandelen dan naar beneden voor een uitzicht van onderaf. Doordat het gebied regelmatig druk is, en waarschijnlijk nog drukker wordt door de lange sluiting, wordt het afgeraden om in het weekend te komen.

De meeste bezoekers beginnen bij de top en wandelen dan naar beneden voor een uitzicht van onderaf. Foto: AarStudio / iStock

Het Unesco Werelderfgoed kan bereikt worden door middel van een dagreis vanaf Chéngdū, of door te stoppen onderweg naar Éméi Shān, een van de vier heilige bergen in China.

Reis naar China? Stap in de digitale droomwereld van TANK Shanghai.

Openingsbeeld: nevereverro / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram