Dit gezin betaalt €88.000 aan fotograaf die met hen de wereld over reist

Redactie Lonely Planet
Dit gezin betaalt €88.000 aan fotograaf die met hen de wereld over reist

Op zoek naar een nieuwe baan waarbij je veel kunt reizen? Een vermogend gezin is op zoek naar een familiefotograaf die met hun mee op reis gaat om vakantiefoto's te maken. Salaris? Zo'n €88.000. 

De ongebruikelijke vacature komt van de fotografiewebsite Perfocal en zal zeker honderden aanvragen ontvangen voor de felbegeerde positie. Het verzoek komt van een vermogende familie die op zoek is naar een persoonlijke fotograaf die minstens 12 maanden beschikbaar is om internationaal te reizen en foto’s te maken van hun vakantie. 

Dit zijn echter geen schoolvakanties van een week of twee, de reisperioden kunnen oplopen tot maximaal drie maanden per keer. Ook kan het voorkomen dat de fotograaf slechts een paar dagen van te voren te horen krijgt dat de volgende reis voor de deur staat. De dagen zijn lang, tot zo’n 10 uur per dag, maar je krijgt volledige ziekte uitkering en 30 dagen vakantie. 

Er zijn echter ook geweldige voordelen. Naast een salaris van £80.000 (€88.450), krijg je ook de reis-, eet- en accomodatiekosten volledig vergoed. Je zult enkele van de meest beroemde evenementen ter wereld bijwonen; Mardi Gras in New Orleans, het carnaval van Rio de Janeiro en de Formule 1 Grand Prix, om er maar een paar te noemen. Je gaat ook met de familie mee duiken in de Malediven, skiën in Val d’Isere en langs bij de familiehuizen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Je besteedt je werktijd aan het nemen van “lifestyle” foto’s van de familie, die tot nu toe werden gemaakt door een andere fotograaf.

Zoals je misschien wel verwacht van zo’n enorme functieomschrijving, zal het sollicitatieproces streng zijn. Je hebt vijf jaar ervaring nodig met het fotograferen van vergelijkbare foto’s en kandidaten op de shortlist zullen worden onderworpen aan uitgebreide achtergrondcontroles. Er zullen een weekend lang gesprekken plaatsvinden met het gezin om ‘ervoor te zorgen dat de juiste klik aanwezig is’. 

Als je denkt dat je klaar bent om je normale leven achter je te laten in 2019, kun je hier je interesse registreren. 

Openingsbeeld: Oleh_Slobodeniuk / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram