Dit eiland bij Sydney wordt omgetoverd tot wijn walhalla

Redactie Lonely Planet
Dit eiland bij Sydney wordt omgetoverd tot wijn walhalla

Met 65 wijngebieden verspreid door het land is Australië een van ’s werelds beste wijnproducenten. Gedurende drie dagen in november wordt een heel eiland bij Sydney omgetoverd tot wijnwalhalla om al het goede van wijn te vieren.

Terwijl het noordelijk halfrond zich klaarmaakt om te overwinteren, is Australië zich aan het voorbereiden op een zomer vol zonneschijn, wijn en feest. Wine Island keert voor het vierde jaar terug naar Sydney. Het populaire evenement tovert Clark Island in de haven van Sydney om tot een tropisch paradijs, gewijd aan alles wat met wijn te maken heeft. Klinkt hemels toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wine Island (@wine_island) op

Het wijnavontuur begint bij het Sydney Opera House, waar bezoekers aan boord stappen van de Bellini-boot en genieten van een glas mousserende wijn terwijl ze naar het festival worden vervoerd. Eenmaal aan wal zijn er een tal van routes te kiezen. Er zijn verschillende kraampjes op het eiland, waar je enkele van de meest geliefde wijnproducenten van Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië vindt. Verder wordt je getrakteerd op cocktails, bekroonde ales, muzikale optredens, trivia, een speurtocht en een silent disco, als je er zin in hebt. 

Wine Island vindt plaats van vrijdag 2 november tot  zondag 4 november. Je kunt verschillende arrangementen kopen, waarbij de goedkoopste AU$99 kost, met onder andere vijf wijnproeverijen, en de meest luxe variant AU$399, met beschikking tot onder andere een privékok en premium wijnen. Kijk voor meer informatie op de website. 

Dit vind je misschien ook leuk: Vijf speciale Siciliaanse wijngaarden  

Openingsbeeld: zetter / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram