Dit bedrijf redt de wereld met een eetstokje per keer

Redactie Lonely Planet
Dit bedrijf redt de wereld met een eetstokje per keer

Hongerige locals en bezoekers van in en rondom Vancouver, Brits Colombia, kunnen de wereld een betere plek maken door simpelweg sushi, sashimi of andere heerlijke gerechten die met stokjes worden gegeten te bestellen. Hoe dan? Dankzij dit slimme bedrijf dat waanzinnig meubilair fabriceert van jouw gebruikte eetstokjes.

ChopValue verzameld gebruikte bamboe eetstokjes van bedrijven uit de regio om ze vervolgens te transformeren in de meest waanzinnige meubelstukken en decoratie items. De gepolijste eetstokjes-creaties kenmerken zich door het streepjesmotief dat de afkomst van het materiaal mooi laat blijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ChopValue (@chopvalue) op

Tot nu toe heeft het Canadese bedrijf maar liefst elf miljoen eetstokjes een nieuw leven ingeblazen en dat moeten er in de toekomst veel meer gaan worden. Het doel is om een positieve sociale en ecologische impact te combineren met aantrekkelijke en krachtige ontwerpen.

Het bedrijf heeft bakken bij verschillende lokale bedrijven staan waar de gebruikte eetstokjes in worden verzameld. Zodra ze arriveren in het compacte ChopValue productiebedrijf in het zuiden van Vancouver worden ze gesorteerd, schoongemaakt, klaargemaakt en uiteindelijk samengeperst tot kleine maar sterke houten tegels, die de basis vormen van alles wat het bedrijf produceert.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ChopValue (@chopvalue) op

De bamboetegels worden vervolgens omgetoverd tot een breed scala aan producten, waarvan velen worden aangeboden op de website van het bedrijf. De bestverkopende producten zijn de onderzetters (waarvoor 75 eetstokjes zijn gebruikt), zeshoekige wandmeubels (400 eetstokjes) en hele gave bijzettafels met een stalen frame (1800 eetstokjes).

Maar het zijn vooral de grotere items waar we van onder de indruk zijn. De tafelbladen zijn erg populair bij restauranthouders. De Pacific Poke keten in Vancouver en Number 3 Chinese Restaurant in het River Rock Casino Resort hebben de tafels reeds in gebruik.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ChopValue (@chopvalue) op

In navolging van deze grote spelers in de horecawereld hebben tientallen lokale bedrijven zich ook opgegeven om hun eetstokjes te laten verzamelen. ChopValue heeft grootse plannen om zich in 2019 uit te breiden over Noord-Amerika en ze hebben er alle vertrouwen in dat dit businessmodel uiteindelijk in alle steden over de wereld gebruikt kan worden.

Nog zoekende naar leuke, unieke en vooral milieuvriendelijke kerstcadeautjes? Raadpleeg de ChopValue webshop dan hier.

Dol op eco-friendly initiatieven? Lees dan hier hoe jij een milieuvriendelijke citytrip door Europa kan maken of hoe jij je steentje kan bijdragen aan een schonere wereld.

Openingsbeeld: Kzenon / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram