Disneyland en Disney World komen met goed nieuws voor veganisten

Redactie Lonely Planet
Disneyland en Disney World komen met goed nieuws voor veganisten

In een wereld vol suikerzoete lekkernijen en andere hartige snacks is het voor veganisten soms lastig om de perfecte maaltijd te vinden in Disneyland en Disney World. De parken komen daarom met maaltijden die vegan friendly zijn.

Volgens Disney Parks Blog zullen alle grote restaurants in Walt Disney World Resort en Disneyland Resort binnenkort veganistische menuopties aanbieden. Om het extra makkelijk te maken voor de gasten zal er een bladsymbool aan de plantaardige maaltijden op de menukaart worden toegevoegd. Zo kunnen veganisten in één oogopslag zien welke items bij hun veganistisch dieet passen. Deze nieuwe menuopties vermijden producten zoals vlees, zuivel, eieren of honing en maken plaats voor groenten, fruit, granen, peulvruchten en meer vegan friendly ingrediënten. 

De veranderingen in de menu’s zullen plaatsvinden in oktober in Walt Disney World Resort en voor Disneyland staat dit in de planning voor het voorjaar 2020. De gasten hebben straks keuze uit meer dan 400 zoete en hartige veganistische gerechten, die te krijgen zijn in de honderd verschillende restaurants in de parken. De veganistische opties zullen onder ander bestaan uit bijvoorbeeld Aziatische dumplings, Felucian Garden Spread (plantaardige kefte, hummus, salade en pita) en krokant gebakken tofu met chilikruiden.   

Openingsbeeld: FrozenShutter/iStock 


Volg Lonely Planet op Instagram