Disney biedt gratis online Lion King theatercursus voor kinderen aan

Redactie Lonely Planet
Disney biedt gratis online Lion King theatercursus voor kinderen aan

Disney biedt een online theatercursus gratis aan voor kinderen tussen acht en vijftien jaar om hen kennis te laten maken met theater tijdens de COVID-19-pandemie. Nu scholen en theaters over de hele wereld gesloten zijn, heeft Disney Theatrical Productions The Lion King Experience-programma beschikbaar gemaakt om thuis te gebruiken.

Het kunsteducatieprogramma laat studenten en hun ouders kennismaken met vele aspecten van het theatermaken door de lens van The Lion King. Hoewel dit programma traditioneel wordt gefaciliteerd in een klaslokaal, zijn alle sessies van 45 minuten ontgrendeld voor ouders en kinderen om thuis te verkennen of voor leraren om op afstand te faciliteren. Om dit te ondersteunen, worden er hulpmiddelen geboden om het onderwijs te ondersteunen. Er zijn twee versies van het programma, dat meestal op scholen wordt gegeven om hun eigen interne productie van de show te begeleiden.

De 11 sessies van de "Kids Experience" zijn bedoeld voor leerlingen in het basisonderwijs tussen 8 en 11 jaar, en de 18 sessies van de "Jr Experience" zijn voor middelbare scholieren tussen 12 en 15 jaar. Elke sessie wordt in een video geïntroduceerd door Jelani Remy en Syndee Winters, die Simba en Nala speelden in de Noord-Amerikaanse productie van de live theatervoorstelling. Kinderen worden aangemoedigd om een ​​gerelateerd project te maken en ze kunnen hun werk delen met mensen in hun huis en nadenken over hun vooruitgang in een dagboek. Aan het einde van de cursus ontvangen ze een certificaat van voltooiing.

De materialen van The Lion King Experience zijn alleen beschikbaar in het Engels en zijn hier downloaden.

Openingsbeeld: mattjeacock / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram