Dineren midden in de Zweedse natuur

Redactie Lonely Planet

In Zweden krijgen restaurantbezoekers de kans om veilig te dineren in een unieke omgeving, midden in de natuur. Bij Nowhere kunnen gasten dineren op een vlot, in een weiland of midden in een bos.

De nieuwe restaurantervaring Nowhere brengt sociale afstand naar een ander niveau en wil gasten, zoals de naam al doet vermoeden, in de middle of nowhere uitnodigen. Het restaurant is bedacht door Oddbird, een wijnmakerij die niet-alcoholische wijn maakt in het natuurreservaat Häringe, net buiten Stockholm. Er zijn zes tafels verspreid ​​over bijzonder mooie locaties, vrij van elk contact met andere gasten. Je kunt een diner boeken  midden in een bos, in een veld of op een vlot aan het water.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Event Detector (@eventdetector) op

Alle zes plaatsen van Nowhere zijn ontworpen door het Deense interieurontwerpduo The Norrmans, waarbij gebruik is gemaakt van gerecyclede meubels en materialen. Het menu is gemaakt door chef-koks Linn Söderström en Marion Ringborg, van restaurant Garba in Stockholm, en Oddbird's eigen wijnen worden samen met het eten geserveerd. Het wijnhuis zegt dat het restaurant een gelegenheid is om na te denken en de magie in de eenvoudige dingen te vinden.

In april onthulden Rasmus Persson en Linda Karlsson Bord for En, een eetervaring waarbij gasten een voor een in een weiland worden bediend. Het eten werd in een picknickmand die aan een touw is vastgemaakt gebracht, die met behulp van een fietswiel uit het keukenraam van het restaurant wordt gehaald. 

Meer informatie is beschikbaar op de officiële Oddbird-website.

Openingsbeeld: rclassenlayouts / iStock