Deze nieuwe trein brengt je van Tokyo naar Mt. Fuji

Redactie Lonely Planet

Fuji, de hoogste berg van Japan, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het land. Met zijn brede, ijzige piek is het al jaren een trekpleister voor toeristen. Straks kun je hier vanaf Tokyo gemakkelijk naartoe reizen, met de treinrit van Fuji Excursion.

Deze nieuwe rechtstreekse trein brengt passagiers van de Japanse hoofdstad naar de Fuji-berg zonder over te hoeven stappen. De Fuji Excursion brengt je van Shinjuku, een van de grootste stations in Tokyo, naar station Kawaguchiko, vlakbij Mt. Fuji. De reis duurt iets minder dan twee uur en rijdt doordeweeks twee keer per dag en in het weekend drie keer.

Tokyo, met daarachter de berg Fuji. Foto: yongyuan / iStock

Op 16 maart gaan de treinreizen van start, net op tijd voor lente-reizigers om de beroemde roze kersenbloesem te bewonderen die rond de berg bloeit. De treinrit is onderdeel van een aantal aanpassingen binnen de Japanse dienstregeling, waaronder ook een paar snelheidstreinen vallen die de reistijden in het land moeten versnellen. Ook komt er een snelheidstrein van Japan naar Hokkaido, waarmee passagiers in minder dan vier uur op het Japanse eiland kunnen komen.

Mt. Fuji met de beroemde kersenbloesem. Foto: jiratto / Getty Images

Als je eerder bij Fuji wilde komen, kon dat met een van de vele bussen die je naar de voet van de berg brachten. Japan staat echter bekend om haar treinen, wat voor toeristen misschien wel genoeg reden is om een reis via het spoor te overwegen.

Wil je binnenkort al naar Tokyo en Mt. Fuji? Hier vind je alle informatie over hoe je er komt.

Openingsbeeld: Bule Sky Studio / Shutterstock