Deze spiraalvormige uitkijktoren is (eindelijk) geopend in Denemarken

Redactie Lonely Planet
Deze spiraalvormige uitkijktoren is (eindelijk) geopend in Denemarken

Toen de eerste beelden van deze spectaculaire uitkijktoren werden getoond, leek het ontwerp te mooi om waar te zijn. Nu, twee jaar later, is de spiraalvormige toren officieel geopend. En het is nog beter dan verwacht.

De houten observatietoren kijkt uit over het prachtige Gisselfeld Kloster bos vol glooiende heuvels, moerassen, weilanden en beekjes. De 45 meter hoge uitkijktoren staat middenin het landschap, waardoor het als bezoeker mogelijk is vanaf grote hoogte de veranderlijke seizoenskleuren van het bos te bewonderen.

Een spectaculair kijkje in de spiraalvormige uitkijktoren. Foto: EFFEKT / Rasmus Hjortshoj

Het hoogste punt bereik je via een spiraalvormig wandelpad dat verheven ligt boven de grond. Het pad heeft geen traptreden, waardoor de toren voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het ontwerp is bedacht om zo min mogelijk invloed te hebben op de natuur. Zo is er gebruik gemaakt van verweerd staal en lokaal gesprokkeld hout, waardoor de toren lijkt samen te smelten met de omgeving. Het houten wandelpad krult zelfs om een drietal bomen heen, die door het spiraalvormige ontwerp intact zijn gebleven.

Met het prachtige uitzicht en unieke hoeken vanwaaruit foto’s genomen kunnen worden, is de toren een droom voor fotografen. Aan de top ben je 140 meter boven zeeniveau en daarmee op het hoogste punt van het Deense Seeland-eiland. Bij helder weer kun je hierdoor in de verte zelfs Malmö en Kopenhagen zien.

Het pad heeft geen traptreden, waardoor de toren voor iedereen toegankelijk is. Foto: EFFEKT / Rasmus Hjortshoj

De openingsdatum stond oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2018, maar de toren opende uiteindelijk op 31 maart. Met 2500 bezoekers op de eerste dag bleek de toren echter het wachten waard.

De spiraalvormige uitkijktoren is onderdeel van Camp Adventure, die ook kabelbanen en klimcursussen aanbieden in het bos. De toren is elke dag vanaf 10 uur geopend. Tickets zijn €16,75.

Aan de top ben je 140 meter boven zeeniveau en daarmee het hoogste punt van Seeland. Foto: EFFEKT / Rasmus Hjortshoj

Weekend Kopenhagen? Hier moet je heen. 

Openingsbeeld: Smileus / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram