Deze reiziger nam ontslag en ging op reis met zijn kat

Redactie Lonely Planet
Deze reiziger nam ontslag en ging op reis met zijn kat

Het vinden van de perfecte reisgenoot kan soms lastig zijn, maar toen de Tasmaanse reiziger Richard East besloot om al zijn spullen te verkopen en het #vanlife leven te omarmen, bleef hij achter met een groot vraagstuk: Wat te doen met zijn kat Willow? 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rich & Willow - travelling cat (@vancatmeow) op

Richard besloot dat Willow niet achter kon blijven en ging op zoek naar avontuur met zijn harige vriend aan z’n zijde. East woonde in een buitenwijk van Hobart en had een vaste baan als IT-professional, maar koos voor een geheel nieuw leven. Hij vertrok naar het vasteland van Australië in 2015 en reist sindsdien fulltime. Het meenemen van zijn kat blijkt absoluut een goede keuze te zijn geweest. “Willow is er altijd voor me geweest, dus ik beloofde haar nooit in de steek te laten en dat was een van de beste beslissingen in mijn leven. We leven nu bijna uitsluitend op “kattentijd”. Dat betekent dat als zij besluit een dutje te doen onder de camper en ik haar niet te pakken krijg, we daar een tijdje blijven staan. Reizen met een kat vertraagt je leven en het helpt je achterover te leunen en te kijken naar de wereld die aan je voorbij trekt. Dat is wat ik het meest uniek vind’, vertelt Richard. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rich & Willow - travelling cat (@vancatmeow) op

Richard begon zijn avonturen met Willow te delen op social media en mensen over de hele wereld werden al gauw verliefd op de zwarte adoptiekat. Hij heeft in totaal meer dan 100.000 volgers verzameld en blogt nu ook over de ervaring van het reizen met een kat. En op 17 december komt zijn eerste boek uit met de title Van Cat Meow. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rich & Willow - travelling cat (@vancatmeow) op

Tot nu toe hebben Richard en Willow een grote verscheidenheid aan steden en dorpen in heel Australië gezien. De route loopt langs de kust van Sydney naar Brisbane, over de Northern Territories naar Perth en weer terug naar Adelaide. “We leven nu een eenvoudig leven. Waar we ook zijn, we hebben altijd ons huis en elkaar. Ik heb de ultieme luxe in het leven ontdekt en dat is tijd. Tijd om te besteden aan dingen die belangrijk voor me zijn en om het te spenderen met mensen van wie ik houd. Willow helpt me om een stapje terug te doen en te waarderen wat er voor me ligt. Ik zie Australië nu echt door de ogen van een kat en dat zal ik een heel leven koesteren’. 

Meer informatie is beschikbaar op de officiële website Van Cat Meow. 

Openingsbeeld: GummyBone / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram