Deze plekken wil je bezoeken na het zien van nieuwste James Bond-film

Redactie Lonely Planet

Daniel Craig is weer terug als James Bond in No Time to Die, de 25ste film uit de 007-reeks.  Eerdere Bond-films volgden de voetsporen van de geheimagent naar alle uithoeken van de wereld zoals Egypte en Japan. De nieuwste versie (die op 20 november in première gaat) zal fans niet teleurstellen, met filmlocaties zoals de Faeröer en Matera, Italië. Hier zijn enkele van onze favoriete bestemmingen uit No Time to Die.

Port Antonia, Jamaica

Er is bekendgemaakt dat Bond 25 van start gaat bij het resort GoldenEye (ooit eigendom van schrijver Ian Fleming) in Jamaica. De film begint terwijl Bond geniet van zijn pensioen totdat hij wordt teruggeroepen naar geheime spionagezaken.

Om zelf in op het beroemde landgoed te verblijven hoef je geen geheim agent te zijn. Red Savannah, een luxe reisorganisatie die gespecialiseerd is in op maat gemaakte reizen over de hele wereld, huurt feitelijk het GoldenEye-pand in Jamaica. Fleming stierf in 1964, maar al zijn meubels bleven staan, dus gasten die het huren, kunnen plaatsnemen in de stoel waar hij zijn Bond-romans schreef.

Londen is uiteraard ook weer te zien in de nieuwste James Bond | Foto: Nirian / iStock

Londen, Engeland

Het is geen geheim dat Bond Brits is, dus zijn geliefde woonplaats Londen is een terugkerende locatie in de filmreeks. Voor Daniel Craigs laatste keer als James Bond zijn er weer opwindende scènes in heel Londen gefilmd, waaronder een op Hammersmith Bridge, over de rivier de Theems.

En laten we eerlijk zijn, Bond houdt niet van eenvoudig. Gedurende de serie verblijft hij in weelderige hotels en kastelen, dus als je in Londen bent en een echte Bond-achtige ervaring wilt, kies dan voor een verblijf in het Grosvenor House Suites by Jumeriah Living. De conciërge van het hotel kan zelfs een persoonlijke James Bond-tour op maat voor fans organiseren in het hart van veel filmlocaties in Londen. Maak je klaar om je innerlijke spion te laten ontsnappen!

Faeröer

No Time To Die heeft ook scenes gefilmd in de tunnels op de Faeröer (een archipel tussen IJsland en Noorwegen). Voorbij deze tunnels, zijn de eilanden (18 om precies te zijn) een majestueuze reeks groene glooiende heuvels en een paradijs voor wandelaars. Wanneer je op het eiland Kalsoy bent, zal iedereen je adviseren om naar de Vuurtoren van Kallur te wandelen. Dat is vooral om de prachtige panorama's van de Atlantische Oceaan en de andere eilanden in de verte te zien, maar het is elke minuut van de klim op de ruige kliffen waard.

Het onlangs geopende Hilton Garden Inn Faroe Islands, gelegen in de hoofdstad Torshavn, is het eerste internationale hotel in de noordelijke archipel. Met een ononderbroken uitzicht op zee, zal het hotel een ideale setting zijn voor diegenen die op zoek zijn naar buitengewone Bond-achtige avonturen.

Matera staat bekend om de grotwoningen | Foto: bluejayphoto / iStock 

Matera, Italië

Italië is in recente films een van Bond's favoriete ontsnappingen geweest. Naar verluidt is er gefilmd in het kleine zuidelijke stadje Matera, waar een snelle achtervolging plaatsvindt door de kronkelende straatjes in de iconische Aston Martin DB5.

Matera staat bekend om zijn grotwoningen die in de berghelling zijn uitgehouwen - je kunt zelfs in een grothotel verblijven. Het ongelooflijke landschap op deze locatie heeft het een plaats op de Werelderfgoedlijst van Unesco opgeleverd. Het verkennen van deze plek is een geweldig avontuur voor elke enthousiaste reiziger, een vooral ​​voor Bond-fans die willen achterhalen waar de meest iconische scène van de film plaatsvindt.

Nittedal, Noorwegen

Er gaan geruchten dat de film scènes op een bevroren meer filmde in een klein stadje genaamd Nittedal, ten noorden van Oslo. Bovendien zou er een auto-achtervolgingsscène gefilmd zijn op de winderige Atlantic Ocean Road in Noorwegen. Een van de beste manieren om het land te verkennen, vooral voor iemand met een avontuurlijke mentaliteit, is door middel van een meeslepend avontuur georganiseerd door locals. REI’s Experiences heeft onlangs een nieuwe reis in Noorwegen uitgebracht; het resultaat van jarenlang scouten en het volgen van adembenemende paden afgewisseld met afgelegen stranden, granieten bergen en kleurrijke dorpjes - net zoals een superspion zou kunnen reizen.

Openingsbeeld: FedevPhoto / iStock