Deze nummers zijn perfect om te luisteren tijdens het hiken

Redactie Lonely Planet

Het is wel bewezen dat wandelen goed is voor je gezondheid en het luisteren van muziek goed voor je ziel. Uiteraard worden deze twee dingen ook vaak gecombineerd en er zijn een aantal nummers die erg populair zijn tijdens het hiken.

De Engelse Daffodil Hotel & Spa in het Lake District onderzocht 104 Spotify playlists met ‘hiking’ of ‘hikes’ in de titel om uit te zoeken welke van de 25.000 nummers het meest verschenen. Ze ontdekten dat Ophelia van The Lumineers op de meeste wandellijsten te vinden is.

The Lumineers staan zelfs bovenaan de lijst als het gaat om de meest voorkomende artiesten, met 222 verschijningen in alle afspeellijsten. Hierdoor staan ze voor Depeche Mode die 149 voorkomt in de lijsten

De topnummers hebben een uitgesproken folky vibe, met Riptide van Vance Joy op de tweede plek. Old Pine van Ben Howard kwam op een gezamenlijke derde plaats met Ends of the Earth van Lord Huron. Vance Joy volgt met Mess is Mine. Interessant is dat wandelaars de voorkeur geven aan recente nummers, slechts één nummer uit de top 10 is voor het jaar 2000 uitgebracht. 

Bekijk hier het volledige rapport over ’s werelds favoriete hiking nummers.

Openingsbeeld: littlehenrabi / iStock