Deze kaart laat zien welke landen reisbeperkingen hebben

Redactie Lonely Planet

De reiswereld kwam in maart tot stilstand en internationale plezierreizen stopten door de COVID-19-pandemie. Nu alles weer op gang komt is deze online interactieve wereldkaart handig om de reisbeperkingen per land in de gaten te houden. 

De kaart is gelanceerd door de International Air Transport Association (IATA) om reizigers per land de nieuwste COVID-19-toegangsregels te bieden. Het is gebaseerd op de Timatic-database van IATA, die uitgebreide informatie bevat over documentatie die nodig is voor internationale reizen. Om up to date te blijven wordt Timatic meer dan 200 keer per dag bijgewerkt om nauwkeurige informatie over reisbeperkingen te bieden, gebaseerd op het staatsburgerschap en het land van verblijf van de persoon die het gebruikt.

In een recent onderzoek in opdracht van IATA naar de bezorgdheid die mensen hadden over vliegreizen na de crisis, zei meer dan 80% van de reizigers dat ze even bezorgd zijn over mogelijke quarantainebeperkingen als over oplopen van het virus tijdens het reizen. De snel veranderende gezondheidsbeperkingen van de verschillende landen kunnen verwarrend zijn en daarom kan deze nieuwe bron helpen om sommige onzekerheden weg te nemen.

IATA's COVID-19 interactieve wereldkaart, ook beschikbaar voor mobiel, kan hier worden bekeken.

Openingsbeeld: Marija Jovovic / iStock