Deze Italiaanse stad biedt woningen aan voor €1

Redactie Lonely Planet

Heb je plannen om binnen Europa te gaan verhuizen? Dan is dit aanbod van deze pittoreske Italiaanse stad misschien wel wat voor jou.

Taranto is een haven aan de kust van Puglia en is een stad met twee verschillende delen. Op een een klein kunstmatig eiland dat de lagune van Mar Piccolo beschermt is de kleine oude stad, met zijn beroemde 15e-eeuwse Castel San Angelo. Dan is er een grotere, drukkere nieuwe stad, dat een groot commercieel centrum is. De bevolking telt ongeveer 200.000 mensen, waarvan er slechts 3000 in het historische centrum wonen. Om dat aantal te verhogen, heeft de stad besloten om gebouwen die in het bezit zijn van de gemeente voor slechts €1 aan te bieden aan mensen die naar de oude binnenstad willen verhuizen.

Er zijn in eerste instantie 15 gebouwen in de aanbieding, die allemaal groot onderhoud nodig hebben en degenen die erin slagen er een te kopen voor zo'n spotprijs zijn verplicht de woning te renoveren en er in te wonen. Ze moeten ook rekening houden met de architecturale stijl en esthetiek van bestaande gebouwen bij de renovaties. 

De Italiaanse regering heeft onlangs Taranto € 90 miljoen toegekend voor verbeteringen aan het gebied, waaronder water- en rioolinfrastructuur en de wederopbouw van de waterkant. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: ermess / iStock