Deze illustraties tonen de legendes van prachtige natuurverschijnselen

Redactie Lonely Planet
Deze illustraties tonen de legendes van prachtige natuurverschijnselen

Veel reizigers zijn gefacineerd door bijzondere natuurverschijnselen en plannen een hele reis om ze zelf te kunnen zien. Maar vaak weten we niets over de legendes die erover bestaan. Bij gebrek aan wetenschappelijke verklaringen, werden vroeger prachtige verhalen bedacht voor diverse natuurverschijnselen. HomeToGo ontwierp voor deze legendes kleurrijke illustraties. 

HomeToGo

Feeënschoorstenen, Turkije

De sprookjesachtige rotsformaties in Cappadocië maken de regio tot een populaire bestemming. De lokale bevolking geloofde jarenlang dat de rotsen schoorstenen waren van ondergrondse elfenhuizen, vandaar dat de ze feeënschoorstenen worden genoemd. 

HomeToGo

Drakenbloedbomen, Jemen

Deze bizarre bomen van zo’n 15 meter hoog zijn alleen te vinden op het Jementische eiland Socotra. Volgens de legende zijn de bomen ontstaan uit het bloed van een draak die gewond raakte na een gevecht met een olifant. Het hars van de boom is donkerrood en zou veel geneeskundige eigenschappen hebben. 

HomeToGo

The Giant's Causeway, Ierland

The Giant’s Causeway bestaat uit 40.000 zuilen die het resultaat zijn van een vulkaanuitbarsting. De naam komt echter van de legende over twee ruziënde reuzen uit Ierland en Schotland, Finn en Benandonner. De Schotse reus vormde een bedreiging en Finn gooide daarom stukken rots van de kust in zee richting Benandonner, zodat hij naar hem toe kon lopen om met hem te vechten. Door het heen en weer lopen van beide reuzen ging de dam uiteindelijk stuk en is alleen het stuk bij de kust overgebleven. 

HomeToGo

Sleeping Ute Mountain, Verenigde Staten

Het Ute-gebergte dankt zijn naam aan de Inheemse Amerikaanse Ute-stam die oorspronkelijk uit dit gebied komt. Volgens de legende viel de krijger Ute, die ook wel de ‘Great Warrior God’ werd genoemd, in slaap nadat hij wonden had opgelopen tijdens zijn strijd tegen het grote kwaad. Hij werd echter niet meer wakker en veranderde in steen. 

HomeToGo

Asbyrgi vallei, IJsland

De Asbyrgi vallei maakt onderdeel uit van het Vatnajökull National Park en bestaat uit meterslange rotskliffen met daartussen grote stukken bos. De vallei lijkt op de afdruk van een hoef en daar is de legende ook op gebaseerd: toen het achtbenige paard van de oppergod Odin op aarde landde, liet hij een hoefafdruk achter van ongeveer 3000 meter lang en 800 meter breed.

HomeToGo

Moeraki Boulders, Nieuw-Zeeland

De bijzondere groep stenen is te vinden op het Koekohe strand in Nieuw-Zeeland en is volgens de inheemse Maori’s ontstaan uit palingfuiken, die na het zinken van een kano samen met de inzittenden zijn aangespoeld. Door de jaren heen vormden de fuiken grote ronde keien en de overlevende voorouders werden omgevormd tot de omliggende heuvels.

HomeToGo

Salar de Uyuni, Bolivia

De Salar de Uyuni in Bolivia is de grooste zoutvlakte ter wereld en enorm populair bij reizigers. Volgens de legende waren de drie omliggende bergen in het gebied ooit reuzen die zich in een lastige liefdesdriehoek bevonden. Toen een van de reuzen, die net bevallen was van een baby, alleen achterbleef, moest ze erg veel huilen. Haar tranen mengden zich met haar moedermelk en droogde op tot de witte zoutvlaktes. 

Kijk voor meer info, locaties en afbeeldingen op hometogo.nl

Openingsbeeld: Elena-studio / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram