Deze hotelkamer is volledig geïnspireerd op The Queen's Gambit

Redactie Lonely Planet

De Netflix-serie The Queen's Gambit is een enorme hit. Mensen van over de hele wereld hebben de serie gebingewatched en gekeken hoe Beth Harmon uitgroeit van weeskind tot schaak-superster. 

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis, die lang in Kentucky heeft gewoond. Een hotel in Lexington (waar ook een groot deel van het verhaal zich plaatsvindt) heeft speciaal voor de serie een kamer gemaakt in het thema van The Queen's Gambit.

De lokale toeristenorganisatie VisitLEX heeft samen met creative agency Cornett, interieurontwerper Isabel Ladd en conservator Lucy Jones een gedetailleerde kamer in boetiekhotel 21c ontworpen. De kamer, vernoemd naar hoofdpersoon Beth Harmonis een soort tijdscapsule die je naar de jaren 60 brengt. Overal waar je kijkt zie je vintage designmeubels, accessoires, gekleurd behang én natuurlijk schaakspullen. Je kunt er zelfs schaakboeken huren om je vaardigheden op te vijzelen.

Natuurlijk is er ook een schaakbord om te oefenen. Maar het allerleukste zie je als je in bed gaat liggen; je waant je heel even Beth Harmon als je naar boven kijkt en de schaakstukken op het plafond ziet. 

Echte fans van het boek en de serie kunnen in Lexington ook een tour nemen langs alle hoogtepunten en attracties uit de serie. Kijk voor meer informatie op de website

Hieronder zie je hoe de hotelkamer eruitziet:

Openingsfoto: RapidEye/iStock