Deze heerlijke vliegtuigmaaltijden zijn nu ook in een restaurant verkrijgbaar

Redactie Lonely Planet
Deze heerlijke vliegtuigmaaltijden zijn nu ook in een restaurant verkrijgbaar

Maaltijden in een vliegtuig hebben al lang de reputatie niet zo smakelijk te zijn. Toch zit hier verbetering in. Zo heeft één luchtvaartmaatschappij gerechten gecreëerd die zo geliefd zijn dat er zelfs een restaurant is geopend dat deze gerechten serveert.

AirAsia serveerde in 2015 voor het eerst maaltijden van het merk Santan and T&CO. Het eten bleek al snel een hit te zijn. Zo werden er vorig jaar meer dan 24 miljoen warme maaltijden van Santan tijdens de vlucht geserveerd. De gerechten waren een dubbele hit aangezien er veel gesprekken over de maaltijden werden gevoerd op social media. Nu heeft het merk een nieuw fastfoodrestaurant geopend in Mid Valley City Megamall in Kuala Lumpur. De gerechten die je hier onder andere kunt krijgen zijn Park Nasser’s Nasi Lemak (een rijstbowl met kokosmelk, sambal, gebakken ansjovis, knapperige nootjes en een gekookt ei), Uncle Chin’s chicken rice, Pineapple-Fish Noodles en Chicken inasal met knoflook rijst. Daarnaast kun je hier ook thee, snacks en desserts geïnspireerd op lokale smaken krijgen.

Het restaurant en café maakt gebruik van menu’s met kunstmatige intelligentie, die in staat is om populaire gerechten aan te bevelen op basis van tijd, eerdere bestelpatronen en demografische smaak.

“We hebben veel vraag gezien naar onze menu’s die tijdens vluchten worden geserveerd en dit is ons antwoord op die vraag. We zijn erg trots om wat begon als een in-flight menu uit te breiden naar nieuwe markten, en het herhalend ondersteunen van lokale en Aziatische producten en leveranciers; naast het creëren van nieuwe vacatures met betaalbare franchising” aldus Catherine Goh, Manager van Santan Restaurant en T&CO Café in Mid Valley City Megamall. Het bedrijf zegt daarnaast het doel te hebben om tegen het einde van 2020 vijf Santan-restaurants open te hebben en over vijf jaar maar liefst 100 franchiserestaurants en cafés operationeel te hebben.

Openingsbeeld: pengpeng/iStock


Volg Lonely Planet op Instagram