Deze fotograaf onthult de verborgen binnenplaatsen van Italië

Redactie Lonely Planet

De Bulgaarse fotograaf Seth Vane laat met zijn project Tunnels to the Sky de verborgen binnenplaatsen van Italië vanuit een uniek perspectief zien.

Het project startte toen Vane in Milaan was: ‘Ik was bezig met een portret van een chef die even een rookpauze had, toen ik plotseling omringd werd door de muren van een oud gebouw. Ik keek omhoog en het was alsof er een tunnel was gemaakt van muren en ramen die naar de lucht leidden. Het was een geweldige ervaring.’ Vanaf dat moment ging hij op zoek naar meer plekken om foto’s te maken met dezelfde uitstraling. Om helemaal in een nieuwe stad op te kunnen gaan gebruikt Vane geen GPS meer op zijn telefoon. 

Andere steden die in het project voorkomen zijn Genua, Venetië en Rome. ‘Ik ben sindsdien verhuisd naar Canada, maar de volgende reis naar Italië is misschien aan het eind van het jaar. Ik zal dan zeker weer mijn GPS uitzetten en in de straten op zoek gaan naar nieuwe symmetrische binnenplaatsen. Ik heb nog niet veel van Zuid-Italië gezien, dus ik denk dat ik daar meer tijd zal doorbrengen,’ vertelt Seth. 

Meer leuke foto's: Instagramaccount van de week: @Llamawithnodrama.

Openingsbeeld: TimArbaev / iStock