Deze bestemmingen zijn geselecteerd als de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland

Redactie Lonely Planet

Zes bestemmingen zijn genomineerd voor de 2020 Beautiful Awards in Nieuw-Zeeland, die de milieuvriendelijkheid van gemeenschappen, bedrijven, scholen en individuen in het hele land vieren.

De jaarlijkse prijzen worden uitgereikt door Keep New Zealand Beautiful, een organisatie die zich al meer dan een halve eeuw inzet voor het stimuleren van milieuveranderingen door middel van onderwijs, inspiratie en empowerment van gemeenschappen. Er zijn 13 categorieën, en elke finalist moet duurzaam en milieubewust gedrag vertonen op vier belangrijke gebieden: zwerfvuilpreventie en afvalbeperking, gemeenschapsverfraaiing, recyclingprojecten en duurzaam toerisme.

Volgens de onlangs aangekondigde shortlist strijden Whanganui en Hamilton om de prijs voor de mooiste stad, terwijl Cambridge en Hastings het tegen elkaar opnemen in de categorie Mooiste grote stad. Waiheke Island en Arrowtown strijden om de titel mooiste kleine stad. Een van deze zes bestemmingen wordt uitgeroepen tot winnaar van Supreme Towns & Cities en ontvangt een muurschildering om hun gemeenschap mooier te maken tot een waarde van NZ $ 10.000.

"We hebben dit jaar een aantal fantastische nominaties ontvangen die aantonen dat door samen te werken, we uit deze COVID-19-pandemie als een sterkere gemeenschap en een sterkere natie zullen komen met een duurzamere toekomst", zegt Heather Saunderson, CEO van Keep New Zealand Beautiful. . "Alle finalisten van de dorpen en steden hebben hard gewerkt om een ​​plek in de top zes te bemachtigen. Het vieren van uitmuntende milieuvriendelijkheid, kleine overwinningen en mooi gedrag, zowel persoonlijk als professioneel, is nu belangrijker dan ooit. “

Meer informatie over de Beautiful Awards is beschikbaar op de Keep New Zealand Beautiful-website

Openingsbeeld: Uwe Moser / iStock