Deze artiest brengt gebouwen tot leven in miniatuur

Redactie Lonely Planet
Deze artiest brengt gebouwen tot leven in miniatuur

Ze lijken níét van echt te onderscheiden, en toch zijn de gebouwen van artiest Joshua Smith gemaakt van geverfd karton, plastic en andere knutselmaterialen. Zijn miniaturen gaan de wereld over, en doen iedereen versteld staan.

Op veel van zijn video's op Instagram is te zien hoe hij een kunstwerk van heel dichtbij in beeld brengt, waardoor het lijkt alsof je gewoon tegen een garagedeur aankijkt, niks bijzonders. Maar zodra het uitzoomen begint is niks minder waar. De garagedeur is onderdeel van een huis, en dan ineens van een totaal gebouw dat gewoon op een tafel blijkt te staan. 

Tot in de kleinste details zijn de gebouwen en voorwerpen die Joshua Smith maakt uitgedacht. Van graffiti en stickers op de muren, tot bladeren tegen de stoepranden en verweerde kozijnen van een verlaten gebouw.

Joshua's werken zijn geïnspireerd door het vergane straatleven en vliegen in rap tempo de wereld over. Voor een speciale expositie in New York bouwde hij 23 Temple Street na. Een gebouw in Hong Kong, waar hij zelf nog nooit geweest is. Het hele gebouw is gebaseerd op beelden van Google Street  View en foto's die hij kreeg via social media.

Om zo ontzettend veel detail te kunnen creeëren werkt hij met hout, karton, plastic, krijt, graffiti-spuitbussen, verf en touw. Alles is perfect nagemaakt in een verhouding van 1:20. Zijn laatste experiment is het atelier van een slotenmaker in Kaohsiung in Taiwan. Op zijn Instagrampagina deelt hij nog veel meer minuscule creaties.

Meer aparte kunst? Deze artiest liet een werk achter in een Airbnb

Openingsbeeld: Joshua_Smith_street_artist / Instagram


Volg Lonely Planet op Instagram