Ga voor weinig geld de weg op met deze kleine camper

Redactie Lonely Planet
Ga voor weinig geld de weg op met deze kleine camper

In een tijdperk waarin glamorous camping (glamping) steeds populairder lijkt te worden, gaat een Texaans camperbedrijf tegen de stroom in met simpele, maar solide campertrailers, die je voor relatief weinig geld een complete kampeerervaring bieden. Cargo Camp biedt aluminium beklede campertrailers met een simpel, aanpasbaar ontwerp.

Cargo Camp biedt aluminium beklede campertrailers met een simpel, aanpasbaar ontwerp. Foto: Cargo Camper

Het bedrijf wil reizigers een volledige kampeerbeleving te bieden zonder dat je de gemakken van thuis hoeft te missen. De trailers zijn handgemaakt in Spring, Texas en worden rechtstreeks bij de koper geleverd om de prijzen laag te houden.

De robuuste box-trailers zijn onder andere uitgerust met een verstelbare bed/tafel combinatie, waarbij de bankstoelen kunnen worden omgezet naar een tweepersoons bed. Daarnaast beschikt de trailer over veel opbergruimte en worden USB-ports, een LED interieur, buitenverlichting en ramen met insectenhor standaard meegeleverd.

Het interieur van de Cargo Camp trailer. Foto: Cargo Camp

De muren en het plafond zijn geïsoleerd, en er is een keukentje dat je via de achterkant van de trailer kunt bereiken. Ook kun je met de meegeleverde 200-watt zonnebatterij de camper draaiende houden als je je midden in de vrije natuur bevindt. De camper heeft echter geen toilet, dus je behoefte zul je daar ook moeten doen.

Het keukentje kun je via de achterkant van de trailer bereiken. Foto: Cargo Camp

Op de website kun je zelf een model kiezen en deze vervolgens naar eigen smaak aanpassen. Je hebt een keuze uit drie kleuren voor het exterieur en vier verschillende materialen voor het interieur. Bovendien kun je voor verschillende opties kiezen zoals een airco, een zonnescherm, een koelkast, een generator en een dakluik.

Voor €5930 heb je het 1,5-bij-2,5 meter model, en voor €6150 het model van 1,5-bij-3 meter. Meer informatie over Cargo Camp lees je op de website.

Toch liever wat luxer? Ga "glamperen" in de Grand Canyon!

Openingsbeeld: welcomia / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram