De verschillende soorten vakanties in Spanje

Gesponsord door Club Villamar

Overweeg jij om op vakantie te gaan naar Spanje? Een vakantiehuis huren met zwembad in Spanje is altijd een goed idee! Wanneer je naar Spanje gaat, heb je de keuze uit verschillende soorten vakanties. Wij zochten uit welke soort vakanties je zoal kunt boeken en hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en bekijk welke soort vakantie in Spanje het beste bij je past.

Cultuurvakantie

Een cultuurvakantie is zeker een aanrader als je naar Spanje gaat. Hierbij bezoek je diverse steden, dorpen, musea, kastelen en andere bouwwerken uit eerdere tijden. Boek een stedentrip en bezoek Madrid, Valencia, Barcelona, Sevilla en Bilbao. Je kunt ook een rondreis door Spanje boeken en de Spaanse cultuur volop ontdekken. Ga dieper de natuur in en kom op plekken waar minder toeristen zijn. Je kunt een individuele rondreis boeken of kiezen voor een groepsrondreis. Beide soorten reizen hebben zo hun eigen voordelen te bieden. Je zal ongetwijfeld je ogen uitkijken, want reken maar dat je veel unieke bouwwerken tegen zal komen.

Actieve vakantie

Je kunt ook voor een actieve vakantie in Spanje kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een wandelvakantie. Spanje is namelijk een waar wandelparadijs. Wandel over de vulkaanlandschappen en berglandschappen, de uitgestrekte hoogvlaktes en de oneindige kustlijnen. Spanje is tevens een geweldig land voor een fietsvakantie. Of je nu flink gevorderd bent of met kinderen op stap gaat, fietsen in Spanje is ontzettend leuk om te doen. En wat dacht je van een paardrijvakantie? Paardrijden is de ideale manier om Spanje te verkennen. Je zal dan ook veel bijzondere plekken zien die je met de auto niet snel zal bereiken. Ga je naar Spanje, dan is ook een dagje paardrijden zeker een aanrader.

Bijzondere vakantie

En wat dacht je van een bijzondere vakantie? Denk bijvoorbeeld eens aan een yogavakantie. Dit is een zeer ontspannende vakantie. Kies voor een vakantie waarbij je een paar keer per dag yogales krijgt of ga voor een vakantie waar je naast yoga ook andere activiteiten kunt doen. Wil je de Spaanse taal leren? Ga dan voor een taalvakantie in Spanje. Er zijn diverse taalvakanties waarmee je een stukje cultuur kunt combineren. Echter is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een combinatie van taalles en surfen. Dubbel zoveel plezier gegarandeerd!

Weet jij al wat voor soort vakantie in Spanje jou aanspreekt?

Deze content is geleverd door onze partner Club Villamar. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Miralex/iStock