De toekomst: met je mobiel films streamen in het vliegtuig

Redactie Lonely Planet
De toekomst: met je mobiel films streamen in het vliegtuig

Een paar van ’s werelds grootste vliegmaatschappijen komen met een alternatief voor de schermpjes in de rugleuning waarop je films en series kijkt, en bieden in plaats daarvan gratis content die je met je eigen telefoon kunt streamen. 

De schermen in de rugleuning bieden meer dan genoeg content om de gemiddelde passagier bezig te houden tijdens een vlucht. Des te langer de vlucht, des te belangrijker on-board entertainment wordt. In een enquete uit 2016 bleek dat films kijken op lange vluchten voor 77% van de passagiers de favoriete bezigheid was om de tijd te doden.

Hoewel de kleine schermpjes vaak goedkoop ogen, zijn ze in werkelijkheid peperduur. Volgens experts kost een gemiddeld schermpje tot wel €1000 per inch van het scherm, wat neer komt op zo’n drie miljoen euro per vliegtuig. In plaats van te investeren in schermen, bieden enkele vliegmaatschappijen om die reden een service waardoor je films streamt met je eigen telefoon.

Volgens experts kost een gemiddeld schermpje tot wel €1000 per inch van het scherm, wat neer komt op zo’n drie miljoen euro per vliegtuig. Foto: swissmediavision / iStock

Etihad heeft de trend omarmd, nadat American Airlines en United het al eerder in 2017 introduceerden. De Arabische vliegmaatschappij is bezig met de renovatie van 23 van hun smalle Airbussen, die allemaal een draadloze entertainment app zullen bieden.

Via de app kun je tot wel driehonderd uur aan gratis content kijken via je telefoon of tablet. Nadat je (voor het boarden) de E-BOX STREAM-app hebt gedownload, kun je volgens Etihad ‘de nieuwste blockbusters, internationale films en series kijken’.

Het nieuwe systeem zal vanaf augustus te gebruiken zijn, op tot vijf uur durende vluchten vanaf Abu Dhabi. De klassieke rugleuning-schermen blijven in alle Boeing toestellen en in wijde Airbussen nog wel de standaard.

Zou jij je laten wegen voordat je het vliegtuig instapt?

Openingsbeeld: damircudic / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram