De tien beste LGBT-huwelijksreisbestemmingen

Redactie Lonely Planet
De tien beste LGBT-huwelijksreisbestemmingen

Er zijn zoveel mooie huwelijksreisbestemmingen beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om er eentje te kiezen voor deze speciale (waarschijnlijk) once-in-a-lifetime belevenis. Echter hebben LGBT-koppels andere factoren om rekening mee te houden, waaronder veiligheid en inclusiviteit van de bestemming. Met dat in gedachten heeft Latin America Travel Company een lijst opgesteld met de beste honeymoon bestemmingen voor LGBT-koppels.

Voor het samenstellen van de lijst is er naar verschillende factoren gekeken. Allereerst werd er gekeken naar alle landen waar homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt. Bij de overgebleven landen werd vervolgens gekeken naar zes factoren: huwelijksgelijkheid, LGBT-reiserkenning, romantische settings, hoe populair het land voor huwelijksreizen is en hoe ‘loved up’ en progressief de algemene bevolking is.

De best scorende landen zijn Canada en Nieuw-Zeeland met vrijwel perfecte scores op bijna alle factoren. Australië, dat eerder dit jaar het homohuwelijk legaliseerde, scoorde ook erg hoog. De top tien bestemmingen voor LGBT-huwelijksreizen ziet er als volgt uit.:

  1. Canada
  2. Nieuw-Zeeland
  3. Australië
  4. Zwitserland
  5. Ierland
  6. Frankrijk
  7. Griekenland
  8. Finland
  9. Verenigde Staten
  10. Italië
Canada, Nieuw-Zeeland en Australië zijn de meest LGBT-vriendelijke bestemmingen volgens de Latin America Travel Company. | Foto: Drazen_ / iStock

Je kunt de volledige lijst met in totaal 31 landen hier bekijken. Per continent zien de LGBT-vriendelijke huwelijksreisbestemmingen er zo uit.:

AfrikaZuid-Afrika
EuropaZwitserland
Noord-AmerikaCanada
Zuid-AmerikaArgentinië
Oceanië Nieuw-Zeeland 

Ondanks vooruitgang op het gebied van homorechten in het continent, heeft geen enkel Aziatisch land de lijst gehaald. Waarschijnlijk omdat het homohuwelijk over het hele continent verboden is. Taiwan daarentegen heeft plannen om het eerste Aziatische land met huwelijksgelijkheid te worden in mei 2019.

Zelfs landen als Thailand, waar het homohuwelijk nog verboden is, proberen LGBT-reizigers te trekken. Ook worden er wettelijke stappen ondernomen om meer rechten voor iedereen te realiseren en promoot het land zichzelf als “open to every possible shade under the rainbow”.  

Meer over LGBT-friendly reisbestemmingen lees je hier. 

Openingsbeeld: Lise Gagne / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram