De prachtige natuur van Frankrijk

Redactie Lonely Planet

Frankrijk staat misschien bekend om de culturele hoogstandjes, maar vergeet zeker de natuur niet. Het land kent genoeg prachtige plekken waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid.

Gorges du Verdon

De spectaculaire door de rivier uitgehouwen kliffen van de Gorges du Verdon maken deze Zuid-Franse vallei een magneet voor avontuurlijke reizigers (evenals een favoriete plek voor een minder adrenaline-aangedreven tijdverdrijf, le pique-nique). Kajakkers en klimmers testen hun grenzen op de rotsen, maar vanaf de weg kun je ook genieten van prachtige uitzichten (het landschap van Moustiers-Sainte-Marie tot Castellane is echt adembenemend).

Foto: trabantos / iStock

Dune du Pilat

Europa's hoogste zandduin, op amper een uur rijden van het wijnrijke Bordeaux, trekt paragliders, zonaanbidders en - geloof het of niet - af en toe een skiër (wanneer de winter voor een laagje sneeuw zorgt). Beklim deze Zuid-Franse parel en je schudt dagenlang goudkleurig zand uit je sokken.

Foto: stock_colors / iStock

Etretat kliffen

De bogen van Etretat hebben menig kunstenaar geïnspireerd. De 19e-eeuwse schrijver Guy de Maupassant groeide op in Etretat en schreef korte verhalen over zijn ervaringen hier, en veel van de landschappen van Monet komen hier vandaan. Over e meest iconische boog wordt gezegd dat het op een olifant lijkt die zijn slurf in zee steekt.

Openingsbeeld: Petroos / iStock