De Poolse wildernis in

Redactie Lonely Planet
De Poolse wildernis in

Polen bevat talloze ruige natuurgebieden die je niet in Europa zou verwachten. Ga op zoek naar de koning van het bos, ontdek een Pools Amazonegebied en beklim bewegende duinen. 

Białowieża Nationaal Park

Het oudste park van Polen omvat een deel van het Białowieża-woud en werd in 1979 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd. In het park leeft de grootste vrije populaties wistenen ter wereld. De machtige wisent, ook wel Europese bizon genoemd, is het grootste landzoogdier van Europa.

 Biebrzański Nationaal Park 

Het grootste park van Polen bestaat uit een bijna volledig ondergelopen waterrijk gebied, ook wel bekend als de “Poolse Amazone”. De Biebrzarivier is de wildste rivier van het land en wordt omringd door moerassen, veengebieden en velden. Naast talrijke soorten vogels, komen hier ook elanden en wolven voor.

Słowiński Nationaal Park

Dit bijzondere gebied doet eerder denken aan een zandwoestijn dan aan een nationaal park. Het is het thuis van de “bewegende duinen”, het grootste gebied aan zwervend zand in Europa. Sommige duinen van het gebied, dat 500 hectare beslaat, bewegen met maar liefst 10 meter per jaar. De hoogste duin, Łącka Góra, heeft een top van 42 meter boven de zeespiegel.

Lees ook: Ontdek de diverse Nationale Parken van Polen. 

Openingsbeeld: Aleksander / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram