De nieuwste Great Walk van Nieuw-Zeeland is geopend

Redactie Lonely Planet

Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de nieuwste Great Walk in Nieuw-Zeeland. De Paparoa Track is nog maar net geopend en zal naar verwachting veel bezoekers trekken naar de westkust van het land. 

Als reactie op de groeiende populariteit van wandelen, besloot het Department of Conservation (DOC) de bestaande negen Great Walks uit te breide. De Paparoa Track is de nieuwste route en daarmee de tiende Great Walk in Nieuw-Zeeland. De wandeltocht van 55km loopt van Blackball naar Punakaiki en is geschikt voor zowel mountainbikers als wandelaars. Deze track is gemaakt met 14 km aan bestaande routes en de toevoeging van 41km nieuwe paden. 

De Paparoa Track is aangelegd in combinatie met de Pike29 Memorial Track, die wandelaars en ruiters naar de herdenkingsplaats en het interpretatiecentrum van Pike Valley brengt. Deze track is ontworpen om het leven te herdenken van de 29 mijnwerkers die zijn omgekomen tijdens de Pike River Mine Disasterin 2010.

Punakaiki | Foto: Anna Gorin/Getty Images

De Great Walks gaan door spectaculaire en diverse landschappen, zijn goed aangelegd en gemakkelijk te volgen. Ze nemen je mee langs inheemse bossen, meren, rivieren, ruige bergtoppen, diepe kloven en uitgestrekte valleien. Bij de tien Great Walks heb je de mogelijkheid om begeleide wandelingen te boeken, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan het zelf ontdekken van de prachtige routes. De Great Walks zijn goed te bereiken vanuit grote steden dankzij lokale operators en aanbieders van accommodaties en transport. DOC biedt accommodaties aan langs alle wandelroutes.

Tijdens deze nieuwe wandelroute heb je de mogelijkheid om te overnachten bij twee accommodaties met beide 20 bedden, maar dan moet je wel snel zijn met boeken. Meer dan 6600 nachten van de 8500 zijn namelijk al volgeboekt voor de aankomende 12 maanden. New Zealand In Depth biedt routes en pakketten aan voor de Greatwalk. Meer informatie over de nieuwste Great Walk vind je hier.

Openingsbeeld: iStock/swissmediavision