De grootste kunstmatige skipiste van Europa opent deze zomer

Redactie Lonely Planet

Als je graag skiet of snowboardt, en het liefst door zou gaan tot in de zomermaanden, dan is deze kunstmatige skipiste in Servië precies wat je zoekt. Met een lengte van 800 meter en een hoogte van 116 meter is deze droge skibaan op het Kopaonik ski-resort de grootste van Europa.

De groen-oranje helling is ontworpen door het Italiaanse bedrijf Neveplast, en gemaakt van synthetische borstelharen die vergelijkbaar aanvoelen als hard, geprepareerd sneeuw. De piste is uitgerust met vierzits-skiliften en is geschikt voor zowel beginners als ski-experts. De kunstmatige pistes van Neveplast worden door professionele skiërs gebruikt om in de zomer te blijven trainen.

Neveplast slope in Kopaonik ski resort from Neveplast on Vimeo.

Kopaonik is het grootste ski-resort van Servië en ligt in het Kopaonik berggebied op de grens bij Kosovo. Het gebied telt 55 kilometer aan pistes, die tussen 1650 en 2017 meter boven zeespiegel liggen. Bezoekers kunnen hiernaast ook gebruik maken van een 12 kilometer lange Nordic Ski-route. Het ski-seizoen loopt van eind november tot begin mei en telt zo’n 200 zonnige dagen per jaar. Koude lucht daalt af naar de omliggende valleien, waardoor de temperatuur in de winter nooit heel laag wordt.

Met een lengte van 800 meter en een hoogte van 116 meter is deze droge skibaan op het Kopaonik ski-resort de grootste van Europa. Foto: Kopaonik Vimeo

Door de nieuwe kunstmatige piste zal Kopaonik het hele jaar openblijven. Meer informatie over het resort vind je op website.

Liever in Nederland? Voor de thuisblijvers: 3 X indoor skiën. 

Openingsbeeld: Neveplast Vimeo