De grootste Game of Thrones Studio-tour komt naar Noord-Ierland

Redactie Lonely Planet

Hoewel de serie binnenkort ten einde komt, kunnen fans de Seven Kingdoms blijven ervaren met de opening van HBO’s Game of Thrones Studio-tour.

Dit bericht bekijken op Instagram

¡

Een bericht gedeeld door Hermandad Sin Estandartes (@hse_chile) op

Als Game of Thrones-fan ervaar je tijdens deze nieuwe uitgebreide tour van Linen Mill Studios de filmsets die als omgeving dienden in de wereld van Westeros. De Studio tour vindt in 2020 plaats in Banbridge, tussen Belfast en Dublin. Een paar van de meest iconische sets uit de serie zijn hier gebouwd, zoals de Stark’s Winterfell Castle, de Greyjoy’s Pyke, de Tully’s Riverrun en de grot van de Three-Eyed Raven. HBO tovert deze locaties om tot een gigantisch 10.000 vierkante meter groot attractiepark, waardoor fans de kans krijgen om de belangrijkste momenten uit de serie te herleven. Eventueel worden er ook nog filmsets uit het nieuwste seizoen aan toegevoegd, maar dat houdt HBO natuurlijk strikt geheim.

Daarnaast bewonder je bij de Studio-tour ook de volledig aangeklede sets, kostuums, beelden en props van andere locaties in het Game of Thrones universum, zoals King’s Landing, Braavos, Dorne en Dragonfell. Deze worden heropgebouwd door dezelfde constructiecrew en kunstenaars die ook aan de serie hebben meegewerkt. De Linen Mill Studios-tour moet een meeslepende ervaring worden, op een schaal dat nog niet eerder vertoond is. De officiële openingsdatum is nog niet bekend. 

Dit bericht bekijken op Instagram

The final season. #GameofThrones

Een bericht gedeeld door gameofthrones (@gameofthrones) op

De Game of Thrones Studio-tour is de eerste in een serie interactieve fan-ervaringen die vorig jaar door HBO zijn aangekondigd. Als je voor het begin van het laatste seizoen alvast in de Game of Thrones sfeer wilt komen, is donderdag in Belfast Game of Thrones: The Touring Exhibition geopend. Hier bewonder je onder andere de filmset van Castle Black en King's Landing.

Tickets kosten tussen de 15 en 20 euro en zijn te bestellen via de website.

GoT-fan? Dit zijn de filmlocaties die het meest op Instagram staan.

Openingsbeeld: miroslav_1 / iStock