De Game of Thrones-studiotour opent in februari

Redactie Lonely Planet

Game of Thrones-fans opgelet! Vanaf 4 februari opent eindelijk de langverwachte Game of Thrones-studiotour in de Linen Mill Studios in het Noord-Ierse Banbridge. Laat je meevoeren naar de fantasywereld van George R.R. Martin en waan je tussen de draken en White Walkers in Westeros.

Er werden door de jaren heen talloze scènes gefilmd in de Noord-Ierse studio's, maar ook daarbuiten. Daardoor ervaarde het land een toename in toerisme sinds 2011, toen het eerste seizoen van de serie lanceerde. Er werden ook scènes opgenomen in onder andere Kroatië, Schotland (bijvoorbeeld bij Hadrian's Wall) en IJsland. 

Een van de kostuums uit de serie. Foto: Linen Mills Studios/Game of Thrones Studiotour

Stap binnen in The Great Hall van Winterfell, waar Jon Snow de nieuwe King in the North werd genoemd nadat hij de Boltons versloeg en herbeleef alle legendarische scènes uit de serie. Tijdens de tour kom je langs volledig aangekleden sets, prachtige kostuums en rekwisieten uit King's Landing, Braavos, Dorne en Dragonfell. Alles is volledig opnieuw opgebouwd door dezelfde crew en kunstenaars die meewerkten aan de awardwinnende show. Tickets koop je hier

Peter van Roden, Senior Vice President van Warner Bros. Themed Entertainment, vertelt: “We verheugen ons enorm op de opening van de allereerste Game of Thrones-studiotour in de Linen Mill Studios. Het besef dat je op precies dezelfde plek staat als waar enkele van de gedenkwaardigste scènes uit de serie zijn gefilmd, is een heel bijzondere ervaring en we weten zeker dat de fans van Game of Thrones dat ook zo zullen ervaren als ze de enorm gedetailleerde sets, kostuums en props van dichtbij kunnen bekijken.”

De beroemde Dragonsthone throne. Foto: Linen Mills Studios/Game of Thrones Studiotour

De attractie beslaat maar liefst 10.000 vierkante meter en is vergelijkbaar met de Harry Potter studiotour in Londen. Gasten krijgen een volledig interactieve ervaring waarin ze beroemde momenten in de serie kunnen herbeleven. Je staat dus echt midden in de set en krijgt zo een goed beeld van hoe ingenieus de set in elkaar steekt. 

Naast de studio's zijn er zo'n 25 filmlocaties verspreid door Noord-Ierland, zoals de Dark Hedges en Cashendun Caves. 

Openingsbeeld: Linen Mills Studios/Game of Thrones Studiotour