De bus van Into The Wild is verplaats uit de wildernis in Alaska

Redactie Lonely Planet

De Fairbanks-stadsbus uit de jaren 40 die beroemd geworden is door een boek uit 1996 en de daaropvolgende film uit 2007 is per helikopter verwijderd uit de wildernis van Alaska. 

De bus was een attractie geworden voor avonturiers, soms met tragische gevolgen, dus werd besloten dat de Alaska Army National Guard de bus van de oude rustplaats op de Stampede Trail, 40 kilometer ten westen van Healy, zou verplaatsen.

De bus stond daar in de eerste plaats omdat hij oorspronkelijk door de Yutan Construction Co werd gebruikt om werknemers te huisvesten tijdens de aanleg van een pionierstoegangsweg tussen Lignite en Stampede, en werd vervolgens verlaten na voltooiing van de weg in 1961. De 24-jarige avonturier Christopher McCandless vond er in 1992 onderdak en stierf uiteindelijk na 114 dagen van de honger. Zijn verhaal was het onderwerp van Jon Krakauer's boek "Into The Wild" en de verfilming van 2007, geregisseerd door Sean Penn.

Het verhaal sprak tot de verbeelding van veel mensen en talloze reizigers probeerden vervolgens de bus te bereiken door de reis van McCandless te volgen. Helaas kwamen een aantal van deze avonturiers om het leven, of raakten gewond of er waren zoek- en reddingsdiensten nodig tijdens tochten in barre weersomstandigheden. De bus is per helikopter naar een veilige locatie gebracht. De bus is per helikopter naar een veilige locatie gebracht. Een operatie die werd uitgevoerd in samenwerking met het Department of Natural Resources (DNR) van Alaska en de National Guard van het Alaska-leger. Er wordt nog nagedacht over een permanente locatie voor de bus. 

Openingsbeeld: Vipersniper / iStock