De 5 mooiste nationale parken van Amerika

Gesponsord door e-visums.nl

Amerika is een fantastische vakantiebestemming en dankt dit onder andere aan de verschillende nationale parken. Sommige van die parken behoren zelfs tot de mooiste parken ter wereld. Wil je een unieke vakantie beleven? Wij laten je graag kennismaken met de mooiste parken van de Verenigde Staten.

Wie een nationaal park van Amerika wil bezoeken dient voor vertrek naar dit land een ESTA aan te vragen. Hoe je dat gemakkelijk en snel doet, leggen we je graag uit.

Everglades National Park in Florida

Everglades National Park is het grootste park in Amerika en is 1,5 miljoen hectare groot. Ieder jaar trekt het ruim een miljoen bezoekers. In dit uitgestrekte landschap leven verschillende wilde dieren: krokodillen, panters en zeekoeien. Het transport gebeurt via een zogenaamde moerasboot. Wandelen, fietsen en kanoën behoren eveneens tot de mogelijkheden. Een bezoek aan dit park is een belangrijk hoogtepunt tijdens je bezoek aan Florida.

Yellowstone National Park. Foto: Xin Wang / iStock

Yellowstone National Park in Wyoming, Montana en Idaho

Yellowstone National Park heeft een oppervlakte van 8983 km² en is daarmee een van de grootste nationale parken in de Verenigde Staten. Wat direct opvalt is het bergachtige landschap inclusief vulkanische activiteit. Het park ligt zelfs bovenop een enorme slapende vulkaan. Het is een van de grootste en gevaarlijkste vulkanen in Amerika. Verder vind je in dit verbluffende mooie natuurgebied talloze actieve geisers en warmtebronnen. Dit nationale park moet je echt gezien hebben tijdens een rondreis door de Verenigde Staten.

Yosemite National Park in Californië

Yosemite National Park ligt in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Het park is ruim 3.000 km² groot en trekt jaarlijks ruim drie miljoen bezoekers. De vallei is door een gletsjer gevormd en ziet er waanzinnig uit. Je staat er oog in oog met Half Dome, El Capitan en grote watervallen. In dit gebied leven honderden vogelsoorten en zoogdieren. Natuurlijk wil je hier niets van missen en daarom vraag je een ESTA aan via E-visums.nl.

Bryce Canyon National Park. Foto: Adventure_Photo / iStock

Bryce Canyon National Park in Utah

Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten van Utah en is bekend vanwege de indrukwekkende geologische rotsformaties. Een bezoek aan dit park is misschien wel een van de hoogtepunten tijdens je reis door Amerika. Geniet van het grillige landschap met zijn fenomenale uitzichten. Het kalk- en zandsteen heeft een haast magische uitstraling en dus voelt het alsof je wordt betoverd. De prachtige kleurenmix bij zonsondergang zal je daarom voor altijd bijblijven.

Grand Canyon National Park in Arizona

Grand Canyon National Park behoort tot de oudste nationale parken van de Verenigde Staten. Het is trouwens ook een van de zeven natuurwonderen ter wereld. Een deel van de aardkorst is hier miljoenen jaren geleden omhoog gedrukt. Op die manier is ook het Colorado Plateau ontstaan. Het gebied is gigantisch en zeer indrukwekkend om met eigen ogen te bekijken. Laat de grootsheid van dit gebied op je inwerken vanaf verschillende uitzichtpunten of boek een helikoptervlucht en bekijk het park vanuit de lucht.

Heb je plannen om af te reizen naar Amerika? Check dan vooraf het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op die manier weet je zeker dat je veilig en verantwoord afreist naar Amerika, zelfs in dit corona tijdperk.

Voor vertrek naar Amerika een ESTA aanvragen? Eenvoudig en snel via E-visums.nl.

Altijd al de beroemde nationale parken van Amerika willen bezoeken? Vraag dan voor vertrek een ESTA voor Amerika aan. Eenvoudig en online een ESTA aanvragen? Dat kan indien je voldoet aan de voorwaarden. Je mag 90 dagen in Amerika verblijven met het ESTA. Bezoek dan ook verschillende nationale parken, maar ontdek ook Amerika’s andere prachtige bezienswaardigheden.

Deze content is geleverd door onze partner e-visums.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Yosemite National Park. Foto: FilippoBacci / iStock