Cultuur, wildlife en avontuur in februari: waar moet je heen?

Redactie Lonely Planet
Cultuur, wildlife en avontuur in februari: waar moet je heen?

Voor mensen die op reis willen is februari een maand die vaak over het hoofd wordt gezien. Mensen boeken rond deze tijd liever vooruit, om in de warme maanden tussen april en september te vertrekken. Maar onderschat de mogelijkheden in de kortste maand van het jaar niet, want februari heeft veel mooie avonturen voor je in petto.

Februari is een maand vol veelzijdige belevenissen. Beklim de hoogste toppen van Afrika, dans tot het ochtendgloren op carnavals over de hele wereld of duik in het helderblauwe water van de Filipijnen. Hier onze reistips voor deze vergeten maand van het jaar.

De route naar de top van de Kilimanjaro. Foto: 1111IESPDJ / iStock 

Voor wildlife en natuur

Februari is de perfecte maand om op avontuur te gaan en de wonderlijke diersoorten van de vrije natuur te ontdekken. In India wordt het landschap in de februarimaand omgetoverd tot een winterwonderland, met grote ijsvlaktes die een magisch decor bieden voor uitdagende trektochten en het bewonderen van zeldzame sneeuwluipaarden. Of ga skiën in Hokkaido, en ervaar in plaats van de gewoonlijke après ski de paringsdans van een 1,5-meter lange Chinese kraanvogel.

Kies je liever voor iets warmers? Ga de sparrenbossen van de Mexicaanse provincie Michoacán in en aanschouw de migratie van miljoenen Monarchvlinders. Liever naar de zee? Pak je koffers naar de Filipijnen en snorkel in het gezelschap van de grootste vis ter wereld: de walvishaai.

Snorkelen met walvishaaien in de Filipijnen. Foto: MLorenaJohnson / iStock

Voor eten en drinken

Hoewel de feestdagen alweer ruim voorbij zijn, heb je misschien toch het gevoel dat je wat minder had kunnen eten tijdens de kerst. Maar met deze reistips is het nu even niet de tijd om je daar zorgen over te maken. Haal je paspoort uit de la voor deze “foodie escapes”!

Ontdek de internationale keuken in de “hawker centres” van Singapore, of bezoek de prachtige wijnhuizen in het Argentijnse Mendoza of de South Island van Nieuw Zeeland. Als je toch echt liever op je lijn let, biedt het Australische Daylesford verschillende ambachtelijke eetgelegenheden en een zuiverende mineraalwaterbron.

Voor avontuur

Of je nu liever aan de top van een berg staat, of de bodem van de zee: in februari is het avontuur niet ver te zoeken. Als je nog niet bent uitgekeken op de winter, maak dan in Lapland een tocht op een hondenslee, overnacht in Noorwegen onder het spectaculaire noorderlicht of ga skiën op de witte pistes van Wyoming en kom weer op adem in de natuurlijke warmwaterbronnen en geisers. Beleef de prachtige onderwaterwereld in Honduras, die te boek staat als de goedkoopste plek om te leren duiken of beklim de Kilimanjaro: Afrika’s hoogste vrijstaande berg.

Het zwevende dorp in Tonle Lake, Cambodja. Foto: Photogilio / iStock

Voor cultuur

Het feestseizoen hoeft nog niet voorbij te zijn. Februari brengt namelijk zowel in Brazilië, Haïti als Venetië met carnaval een golf aan festiviteiten. Haal dus je gekste outfit uit de kast en dans tot in de vroege ochtend! Liever wat rustiger aan? Voordat de verschillende kostuums de kanalen overnemen, heerst er in Venetië een stilte voor de storm. Pak op dat moment je kans om in de afwezigheid van de massa aan toeristen de stad te ontdekken. Pak je je rust liever buiten Europa? Het zachte februariklimaat van Cambodja biedt ideale weersomstandigheden voor het ontdekken van de gele stranden, oude ruïnes en drijvende dorpen in het land.

Benieuwd naar de mooiste bestemmingen van vorige maand? Hier moet je heen in januari!

Openingsbeeld: simonbradfield / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram