Citytrip: Toulouse in Frankrijk

Redactie Lonely Planet
Citytrip: Toulouse in Frankrijk

Ga eens van de gebaande paden af en kies voor een citytrip naar Toulouse, de op drie na grootste stad van Frankrijk.

Waarom hierheen?

De op drie na grootste stad van Frankrijk heeft een uniek uiterlijk: de terracottakleurige bakstenen hebben voor de bijnaam “La Ville Rose” (De Roze Stad) gezorgd. Toulouse ligt tussen de oevers van de Garonne en het UNESCO-genoteerde Canal du Midi en heeft een relaxte, zuidelijke sfeer.

Wat is er te doen?

Met Toulouse’s reputatie voor een vleesrijke keuken, viel het te verwachten dat een oud slachthuis een hypermoderne kunstgalerie zou worden. Kijk op de website van Les Abattoirs of het hoogtepunt er is: een toneelgordijn van Picasso met de Minotaurus erop. Hij is erg kwetsbaar, dus niet altijd te zien (entree €8; lesabattoirs.org). Neem een buitentafeltje bij café Le Florida aan het prachtige Place du Capitole vlak voor zonsondergang om Toulouse op zijn meest roze te zien (leflorida-capitole.fr).

Wat mag ik absoluut niet missen?

In de thuisstad van vliegtuigbouwer Airbus zijn de beste attracties natuurlijk in hogere sferen. Cité de l’Espace is een geweldig ruimtemuseum met simulators en interactieve tentoonstellingen die je het gevoel geven dat je de aardse sferen verlaat (entree vanaf €21; cite-espace.com).

Wat is er te eten en drinken?

Marché Victor Hugo verdient geen schoonheidsprijs, maar het is wel de provisiekast van de stad. Er zijn kraampjes met specialiteiten als Toulouseworst en een ruime keus aan kleine eettentjes (marche-victor-hugo.fr). Voor een klassiek menu kun je terecht bij Genty Magre, waar het veranderlijke aanbod vaak wel cassoulet

(bonen-varkensvleesschotel) omvat (hoofdgerecht vanaf €22; legentymagre.com). 

Waar zal ik slapen?

Aan het Canal du Midi zit Péniche Amboise, een B&B in een boot met vier gezellige kamertjes (vanaf €93; peniche-amboise.com).

Openingsbeeld: agafapaperiapunta / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram