Checklist: deze verzekeringen heb je nodig voor je op reis gaat! 

Gesponsord door Zorgkiezer.nl

Welke bestemmingen heb jij voor 2022 op je bucketlist staan? Onder meer de Verenigde Staten hebben de grenzen afgelopen maanden weer geopend. De kans lijkt reëel te zijn, dat ook Australië en Nieuw-Zeeland dat in het komende jaar zullen doen. Het is verstandig om alvast na te denken over de reizen die je in 2022 wilt maken, daar je voor het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering af kunt sluiten. Vergelijk de zorgverzekering van verschillende verzekeraars op de dekking die ze bieden bij medische kosten in het buitenland. Dit kan sterk verschillen per verzekeraar. In dit artikel lees je meer over de verzekeringen die je af zou moeten sluiten bij een reis. 

Zorgverzekeringen voor 2022 met elkaar vergelijken 

Vaak dekken zorgverzekeringen in 2022 het deel van de medische kosten in het buitenland, die je ook gemaakt zou hebben bij een vergelijkbare behandeling in Nederland. Het is echter belangrijk om je te beseffen dat de zorg in Nederland gereguleerd is. Dat wil zeggen dat er een maximum zit op de prijs die zorginstellingen voor een medische ingreep in rekening mogen brengen bij de klant. Dit ligt anders bij medische behandelingen in het buitenland, waar de prijzen worden overgelaten aan de markt. Medische behandelingen kunnen hierdoor veel duurder blijken te zijn. 

Reisverzekering afsluiten voor je vakantie 

Om dergelijke kosten toch vergoed te krijgen via de verzekeraar, is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Ga je jaarlijks meer dan drie weken op vakantie? Kies in dat geval voor een doorlopende reisverzekering. Dit is voordeliger dan een kortlopende verzekering, die je per vakantie afsluit. De reisverzekering biedt niet alleen dekking voor hoge medische kosten, maar bijvoorbeeld ook voor de kosten die voortkomen uit diefstal. Ook prettig van een reisverzekering is het feit, dat je altijd een punt hebt om op terug te vallen in geval van nood. 

Annuleringsverzekering aan te raden dit jaar 

Doordat er nog veel onzekerheid heerst rondom corona en de nieuwe mutaties daarvan, is onduidelijk of alle reizen door kunnen gaan in het nieuwe jaar. Om te voorkomen dat je het geld voor een geboekte reis kwijt bent, is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Let hierbij goed op de polisvoorwaarden van deze verzekering. Niet iedere verzekeraar geeft je geld terug, als blijkt dat een reis door een besmetting met het coronavirus niet door kan gaan. Er zijn handige tools, die je helpen de verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Deze content is geleverd door onze partner Zorgkiezer. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Ultima_Gaina/iStock