Check hoe schoon je hotellakens zijn met een QR-code

Redactie Lonely Planet

Een wasserette in China geeft hotelgasten een nieuwe optie om te checken hoe schoon de lakens zijn en misschien maakt dit wel een einde aan slapeloze nachten voor degenen die last hebben van een beetje smetvrees. 

Volgens het Chinese mediabureau Xinhua kunnen hotelgasten in de stad Wuhan binnenkort de geschiedenis van hun beddengoed volgen door simpelweg een QR-code te scannen. De wasserette is van plan om handdoeken, lakens en dekbedden te voorzien van een dun water- en hittebestendige chip, die via een mobiele telefoon gescand kan worden. Hotels kunnen zo getest worden op hun kwaliteit en gasten kunnen met een gerust hart slapen.

Het klinkt misschien wat overdreven, maar in 2017 toonde een undercover video aan dat verschillende luxe hotels in Peking de basisnormen van hygiene niet hanteerden. Toiletten werden niet schoongemaakt, of lakens niet verwisseld voor verschillende gasten. Het jaar daarop bleek dat personeel in 14 grote hotels in Peking, Shanghai en verschillende provincies, de badkamers met dezelfde handdoeken en sponzen schoonmaakten als de drinkglazen. 

De nieuwe technologie moet een zegen zijn voor de meer dan 3000 hotels van de stad, waarvan het merendeel externe wasserettes gebruikt voor de was. Volgens de Global Times wil bijna 73% van de respondenten in een online poll dat de ter technologie landelijk wordt ingevoerd.

Openingsbeeld: kickimages / iStock