Budapest heeft een nieuw museum in het teken van snoep en selfies

Redactie Lonely Planet

Als je altijd op zoek bent naar unieke of eigenaardige dingen om te doen tijdens je reis, dan is er een nieuw museum dat je echt moet bezoeken als je in Boedapest bent. 

Het Museum of Sweets and Selfies wil “wat zoetigheid en blijheid het dagelijkse leven van mensen binnensmokkelen”, en het is absoluut uniek te noemen. Het museum bestaat uit kleurrijke, leuke en bizarre kamers, die je voor even laten ontsnappen aan de echte wereld en perfect zijn voor toffe Instagram-foto’s. De kamers zijn versierd met objecten van pluchen flamingo’s tot roze bananen. Alles is het resultaat van meer dan een jaar werk van de oprichters Lilla en Balázs, die expert zijn in marketing en eerder al escape rooms hebben opgezet. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) op

Je kunt als bezoeker door de kamers van het museum dwalen, maar het is ook beschikbaar voor verschillende evenementenpakketten, zoals het vieren van een verjaardag of vrijgezellenfeest op een bijzondere plek. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) op

Kaarten voor een 90-minuten durende tour beginnen bij €10 per persoon op doordeweekse dagen en €11 in het weekend en officiële feestdagen. Kijk voor meer informatie op de officiële website. 

Openingsbeeld: Museum of Sweets and Selfies