Brits koningshuis zoekt social media-goeroe

Redactie Lonely Planet
Brits koningshuis zoekt social media-goeroe

Ben jij een expert op het gebied van digitale en sociale media, en op zoek naar een carrièreswitch? Buckingham Palace is op zoek naar iemand voor de functie van hoofd digital engagement op de communicatieafdeling. 

De geschikte kandidaat zal een klein team van digitale mediaspecialisten leiden, de inhoudsstrategie van de digitale kanalen van de koninklijke familie stimuleren en werken aan het continu verbeteren van hun digitale strategieën. Het koningshuis is niet alleen op zoek naar iemand die een expert is op gebied van digitale media, maar ook naar iemand met ervaring op gebied van management en het leiden en motiveren van anderen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Maar wat houdt deze rol in het koningshuis nou specifiek in? Of de koninklijke familie een staatsbezoek, een prijsuitreiking of een koninklijke verloving aan het bijwonen is, de perfecte kandidaat heeft als taak ervoor te zorgen dat de kanalen consequent belangstelling wekken en een breed publiek bereiken. Je zal werken met het oog op de toekomst en het digitale aanbod verbeteren en vormgeven door nieuwe technologieën te begrijpen en creativiteit te stimuleren.

Wel wordt er enige ervaring van je verwacht. Zo moet je eerder websites en sociale media-netwerken hebben beheerd voor een organisatie en inzicht hebben in het maximaliseren van hun voordelen en het minimaliseren van risico’s. Een vereiste is dat de kandidaat kwalitatief goede en boeiende schrijf-en redactionele vaardigheden heeft, en expertise in het ontwerpen van digitale inhoud voor verschillende doelgroepen, doelen en platformen. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Het salaris ligt tussen £ 45.000 en £ 50.000 (€ 52.941 en € 58.823) voor een werkweek van 37,5 uur, gedurende vijf dagen van maandag tot vrijdag. Verder krijg je 15% werkgeversbijdrage voor je pensioensregeling, 33 dagen verlof per jaar inclusief feestdagen, gratis lunch en de mogelijkheid tot bijscholingen en cursussen.

Solliciteren op de vacature kan tot kerstavond. Meer informatie over de vacature vind je hier

Openingsbeeld: Circle Creative Studio/iStock


Volg Lonely Planet op Instagram